12:04 13.01.2016

"Лікарі без кордонів" встановили пункти першої допомоги і туалети на блокпості в Майорську

2 хв читати
"Лікарі без кордонів" встановили пункти першої допомоги і туалети на блокпості в Майорську

Міжнародна медична організація "Лікарі без кордонів" (Doctors Without Borders, MSF) відкрила пункт першої допомоги і встановила вісім туалетів на блокпості в Майорську (Донецька обл.).

Як повідомляє MSF, пункт першої допомоги складається з намету та мікроавтобуса, оснащених медичним обладнанням, де медична команда MSF надає першу допомогу людям.

"Команда MSF складається з доктора, медсестри та асистента. В екстрених випадках команда MSF надає невідкладну допомогу пацієнту і направляє його до лікарні в Артемівську", - зазначили в організації.

Майорськ - це другий блокпост, де MSF надає невідкладну медичну допомогу, перший було відкрито в Зайцевому, де MSF надала медичну допомогу більш ніж 1400 людям.

На сході України MSF надає медичну та гуманітарну допомогу людям із травня 2014 року. Нині MSF надає меддопомогу за допомогою мобільних клінік, а також психологічну підтримку в селищах і містах, які постраждали від конфлікту або де знайшли притулок переселенці.

Зараз MSF працює у 27 мобільних клініках у населених пунктах поблизу Артемівська та Маріуполя, надаючи медичну допомогу місцевим жителям і вимушеним переселенцям. Як правило, мобільна команда складається з лікаря, медсестри та психолога, які щотижня відвідують діючі поліклініки та амбулаторії і надають медичну та психологічну допомогу. MSF проводить індивідуальні та групові психологічні консультації в мобільних клініках, школах, будинках для переселенців.

З 2011 року MSF проводить у пенітенціарній системі Донецької області програму з лікування пацієнтів з лікарсько-стійкою формою туберкульозу.

У жовтні 2015 року MSF припинила роботу в Донецьку, однак попри це організація розширила протитуберкульозну програму підтримки пацієнтів у слідчих ізоляторах та в'язницях у Маріуполі, Артемівську та Дніпропетровську.

"Лікарі без кордонів" (міжнародна назва M'edecins Sans Fronti'eres, MSF) - міжнародна неурядова гуманітарна організація, покликана надавати безкоштовну гуманітарну та медичну допомогу жертвам конфліктів, природних катастроф, епідемій або людям, виключеним із системи охорони здоров'я. MSF була заснована в 1971 р. у Франції і згодом стала всесвітньою організацією, що надає медичну допомогу у більш ніж 70 країнах.

MSF не приймає жодну зі сторін в будь-якому конфлікті і надає медичну допомогу людям виключно на основі їхніх потреб. У своїй роботі в Україні MSF покладається лише на пожертвування приватних осіб і не приймає фінансування від урядів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у Хмельницькому обговорив безпеку АЕС і призначив голову обладміністрації

В Азербайджані зможуть відпочити 60 українських дітей

В Угорщині від ножового поранення загинув українець, підозрюваного у злочині затримали - МЗС України

Наказ Міноборони, що визначає придатність до військової служби, набуде чинності з 4 травня

Зеленський у Хмельницькому відвідав солдатів, які лікуються після поранень

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

У вихідні в Україні буде тепло, у неділю в Києві та низці областей короткочасні дощі

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА