13:56 15.01.2016

Обмежувальні заходи в Києві введено, щоб не допустити рівня епідпорогу захворюваності на грип та ГРВІ

2 хв читати
Обмежувальні заходи в Києві введено, щоб не допустити рівня епідпорогу захворюваності на грип та ГРВІ

У Головному управлінні Державної санітарно-епідеміологічної служби Києва прогнозують досягнення рівня епідеміологічного порогу захворюваності на грип і ГРВІ в столиці до кінця наступного тижня. З метою запобігання цьому мер української столиці ввів обмежувальні заходи.

Як повідомив начальник Головного управління Державної санітарно-епідеміологічної служби Києва Олег Рубан на прес-конференції в п'ятницю, за перший тиждень 2016 року зареєстровано 13 тис. випадків захворюваності на грип та ГРВІ.

За його словами, після завершення канікул і святкових днів рівень захворюваності в столиці зріс серед школярів уп’ятеро, серед дітей від 10 до 14 років - утричі. Він також повідомив, що фіксують зростання захворюваності серед дорослих. Найнижчий показник захворюваності серед дітей до семи років.

"За прогнозами, які можемо зробити на сьогодні... до кінця тижня захворіє в Києві 23 тис. киян, із них 60% дітей - це 16 тис. дітей. На сьогодні це не сягає рівня епідпорогу. Рівня епідпорогу не досягає ще 40%... Але з такою прогресією, яка намічатиметься наступного тижня, до четверга-п'ятниці наступного тижня дійдемо до рівня епідпорогу", - сказав О.Рубан.

Начальник столичного управління Держсанепідслужби також пояснив, що у зв'язку з цим доведеться вводити жорсткі обмежувальні заходи протиепідемічного режиму в установах з організованими колективами. "З метою недопущення епідпорогу, з превентивною метою відокремлення (колективів - ІФ), а також зниження кількості хворих в організованих колективах дітей від 7 до 17 років із завтрашнього дня введені мером Києва обмежувальні заходи в закладах освіти та позашкільних закладах", - пояснив О.Рубан.

Він також повідомив, що епідеміологи моніторитимуть ситуацію і в середу зможуть сказати, як розвивається епідситуація в столиці, після чого буде прийнято рішення продовжувати чи припиняти обмежувальні заходи.

У свою чергу радник київського міського голови Михайло Радуцький наголосив, що оголошені мером столиці обмежувальні заходи не є карантином, це лише превентивні заходи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог уранці атакував Одесу, пошкоджено об'єкт інфраструктури - ОВА

Окупанти обстріляли Суми, Білопілля та 13 сіл у Сумській і Чернігівській областях за добу, поранено двох мирних жителів

Зеленський підтримав реконструкцію міськлікарні №2 Кривого Рогу для лікування поранених військових

У Дніпрі завершено рятувальну операцію після ракетного удару РФ

Зеленський ввів у дію рішення РНБО, що забороняє військовим грати в азартні ігри в Інтернеті

На Вінниччині невідомі вночі розстріляли поліцейських, один із них загинув, у двох областях запроваджено спецоперацію

Ворог за добу здійснив майже 300 ударів по семи населених пунктах Запорізької області

Ворог продовжує обстрілювати Херсонську область, є загиблий

На Харківщині з-під завалів зруйнованої ворожими обстрілами госпбудівлі врятовано людину

Окупанти продовжують обстрілювати Дніпропетровську область, суботу оголошено Днем жалоби через жертви напередодні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА