15:10 19.01.2016

У справі про розстріл мобільної групи поблизу Щастя слідство вийшло на організацію наркотрафіку

2 хв читати
У справі про розстріл мобільної групи поблизу Щастя слідство вийшло на організацію наркотрафіку

Слідство в справі про розстріл зведеної мобільної групи поблизу м. Щастя Луганської області вийшло на канал переміщення наркотиків, контрольований високопосадовими особами, заявляє голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

При цьому він зазначив, що раніше мав відповідні підозри. "На жаль, я був правий: слідство вийшло на організацію наркотрафіку... Наскільки мені відомо, керування трафіком здійснюється високопосадовцями (іноді - в формі). Далеко не завжди ці люди мешкають в Україні", - написав Г.Тука на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

При цьому він зазначив, що інформаційний опір слідству - звинувачення на адресу військового прокурора АТО Костянтина Кулика - стали для нього несподіваними. "Слідчі Головної військової прокуратури стикаються з шаленим супротивом з усіх боків. Але продовжують працювати!.. Складається враження, що саме наближення слідчих до фіналу і спричинило таку атаку. Була проведена службова перевірка, яка не виявила жодних ознак корупційних дій у військовій прокуратурі АТО", - зазначив глава обладміністрації.

Г.Тука також зазначив, що "порівняно з цією справою, справа "діамантових прокурорів" може здатися дитячою забавкою".

Як повідомлялося, 2 вересня поблизу м. Щастя була розстріляна звідна мобільна група, загинули дві людини - волонтер та працівник співробітник фіскальної служби, чотири людини були поранені.

Г.Тука заявив, що до розстрілу групи причетні військовослужбовці одного з підрозділів Збройних сил України, які покривають контрабанду товарів через лінію розмежування в цьому районі, зокрема 92-ї ОМБ. Командир 92-ї ОМБ Віктор Николюк відкинув звинувачення, заявивши, що їй навмисно псують репутацію, проте імена замовників не можуть бути озвучені, доки триває слідство.

Директор департаменту комунікації МВС Артем Шевченко повідомив, що мобільну групу біля Щастя в середу підірвали із засідки, і наголосив, що до обстрілу може бути причетний "хтось зі своїх".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА