12:03 01.02.2016

Савченко заявляє, що офіційно не була в штаті батальйону "Айдар"

1 хв читати
Савченко заявляє, що офіційно не була в штаті батальйону "Айдар"

Українська льотчиця Надія Савченко в понеділок під час повторного допиту в Донецькому міському суді Ростовської області повідомила про те, що у батальйоні "Айдар" виконувала обов'язки добровільного інструктора.

"У свою відпустку я приїхала для того, щоб поділитися досвідом, тим, чим могла. Я не була діючим інструктором. Офіційно командиром в "Айдарі" я не була. І за штатом офіційно там не проходила", - сказала Н.Савченко.

За версією слідства, офіцер Збройних сил України Н.Савченко 17 червня 2014 року перебувала в розташуванні батальйону "Айдар" у районі селища Металіст Слов’яносербського району Луганської області, де здійснювала спостереження і коригування артилерійського обстрілу по ділянці блокпоста "ЛНР" із мирними громадянами, що перебували на ньому, зокрема трьома росіянами - кореспондентами ВДТРК. Унаслідок обстрілу двоє з них - Ігор Корнелюк та Антон Волошин – загинули.

Н.Савченко всі звинувачення відкидає.

Із липня 2014 року вона перебуває в Росії під вартою.

Під час засідання в Донецькому міському суді 17 грудня 2015 року Н.Савченко оголосила голодовку до кінця процесу в її справі. Її адвокати вважають, що вирок може бути ухвалено в лютому.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА