17:22 09.02.2016

МЕРТ наполягає на необхідності ухвалення закону про досудову процедуру боротьби з піратством в Інтернеті

2 хв читати
МЕРТ наполягає на необхідності ухвалення закону про досудову процедуру боротьби з піратством в Інтернеті

Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) наполягає на необхідності ухвалення законопроекту №3081д "Про державну підтримку кінематографії в Україні", який регулює досудову процедуру боротьби з піратством в Інтернеті, повідомила заступник міністра - торговий представник України Наталія Микольська.

На своїй сторінці в Facebook Н.Микольська написала, що зараз Україна готує звіт для публічних слухань документа "Список 301" Торгового представника США, в якому будуть вказані країни-порушники інтелектуальної власності.

Вона зазначила, що від ухвалення закону залежатиме, чи буде Україна "знову визнана піратом №1".

За словами Н.Микольської, зараз законопроект №3081д готується до другого читання, відбулися обговорення з гравцями ринку, медіа-, телеком-операторами, інтернет-асоціаціями, асоціаціями правовласників, асоціацією друкарів, експертами Реанімаційного пакета реформ (РПР), виробниками фільмів і телепередач, телепродюсерами і громадськими активістами. Визначені ключові аспекти законопроекту: необхідність ідентифікації заявника і власника веб-сайту; відповідальність хостингу настає тільки у разі отримання заявки про порушення авторських прав і бездіяльності власників хостингу; провайдер як проміжна ланка, який не модифікує контент, не несе відповідальності; правовласник зобов'язаний надати документи, що підтверджують права власності.

Глава Державної служби інтелектуальної власності України Алла Жаринова в інтерв'ю газеті "Урядовий кур'єр" повідомила, що публічні слухання в США почнуться 1 березня.

Як повідомлялося, в травні 2015 року Торгове представництво США опублікувало "Список 301", в якому Україна входила до переліку країн-порушників прав інтелектуальної власності - до розділу Priority Watch List разом з 12 іншими країнами. У документі США закликали Україну вжити ефективних заходів для легалізації програмного забезпечення в держорганах. Цю проблему, разом з непрозорим адмініструванням збору роялті й неефективною боротьбою з ресурсами, що поширюють "піратський" контент, США назвали основними.

Україна отримала статус найбыльш "піратської" країни ще в 2013 році, проте санкції до неї не застосовувалися через складну політичну ситуацію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА