10:22 17.02.2016

НБУ надав доступ проблемним банкам до підтримання ліквідності

1 хв читати
НБУ надав доступ проблемним банкам до підтримання ліквідності

Національний банк України надав доступ до операцій із підтримання ліквідності банкам, віднесеним до категорії проблемних, відповідну постанову №83 від 16 лютого "Про внесення змін до Положення про застосування НБУ стандартних інструментів регулювання ліквідності банківської системи" оприлюднено на сайті регулятора.

"Це сприятиме ефективному виконанню Національним банком функції кредитора останньої інстанції для банків", - йдеться в коментарі центробанку.

Згідно з постановою, виключено також пункт, згідно з яким у разі віднесення банку до проблемних НБУ ініціює дострокове виконання ним зобов'язань за кредитом рефінансування та операціями прямого репо.

Нацбанк також розширив можливості інших банків для отримання коштів за кредитами рефінансування на підтримку ліквідності та операціями прямого репо, знявши обмеження в 50% розміру регулятивного капіталу банку та 50% обсягу коштів, які пропонуються на тендер з підтримання ліквідності банків.

"Таким чином, отримання банками ресурсів за цими операціями будуть обмежуватися тільки наявним забезпеченням (ОВДП, депозитні сертифікати, валюта) та максимальною сумою тендерів", - йдеться в повідомленні Нацбанку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА