13:10 19.02.2016

"Укртатнафта" не братиме участі в аукціонах з продажу української сировини до завершення розслідування АМКУ

2 хв читати
"Укртатнафта" не братиме участі в аукціонах з продажу української сировини до завершення розслідування АМКУ

ПАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ, Полтавська обл.) утримається від участі в аукціонах з продажу української нафти і газоконденсату до завершення Антимонопольним комітетом України (АМКУ) розгляду справи про проведення аукціонів.

"Слід зауважити, що "Укртатнафта" не відмовляється від переробки української нафтової сировини. Компанія пропонує власникам і покупцям цієї нафти послуги з її переробки на потужностях Кременчуцького НПЗ", - йдеться в повідомленні на сайті підприємства.

Як повідомлялося, АМКУ порушив справу щодо "Укртатнафти" за надання в комітет інформації не в повному обсязі. Комітет веде розслідування у рамках справи, відкритої за ознаками порушення з боку компаній ПАТ "Укртатнафта", "НПК-Галичина", ТОВ "Галнафта", "ТД Прикарпаттянафтотрейд", "Котлас", "Полігональ" "Гарант-УТН" законодавства про захист економічної конкуренції у вигляді антиконкурентних погоджених дій, що стосуються спотворення результатів аукціонів з продажу нафти сирої і газового конденсату.

"Укртатнафта" вважає звинувачення безпідставними. У компанії заявляють, що в 2015 році отримали 19 вимог (запитів) АМКУ, і дали відповіді у відведений законом термін.

На аукціоні, що відбувся 17 лютого 2016 року, АТ "Нафтопереробний комплекс "Галичина" (Дрогобич, Львівська обл.), що входить до групи "Приват", придбав 112,34 тис. тонн нафти і 3,4 тис. тонн газоконденсату виробництва ПАТ "Укрнафта".

Постійний учасник і переможець попередніх аукціонів ПАТ "Укртатнафта" (Кременчуцький НПЗ, Полтавська обл.) на минулі торги не заявлявся.

Продаж української нафти і газоконденсату через біржовий аукціон є обов'язковим у разі, якщо контрольний пакет добувача належить державі або він працює на умовах спільної діяльності з держкомпанією.

НАК "Нафтогаз України" належить 43,05% акцій "Укртатнафта", ще по 28% контролюють структури групи "Приват" і бізнесмена Олександра Ярославського.

Проектна потужність Кременчуцького НПЗ з переробки сировини - 18,62 млн тонн на рік.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА