15:43 09.03.2016

Пасішник вважає абсурдними підозри НАБУ

2 хв читати
Пасішник вважає абсурдними підозри НАБУ

Виконавчий директор НАК "Нафтогаз України", в. о. заступника голови правління холдингу Андрій Пасішник вважає абсурдними підозри на його адресу про втручання в діяльність державного діяча - глави Мінекономрозвитку Айвараса Абромавичуса, висунені Національним антикорупційним бюро України (НАБУ) за узгодженням із Спеціалізованою антикорупційною прокуратурою.

"Абсурдність звинувачень НАБУ полягає... у тому, що Айварас не приймає рішення про призначення - їх приймає Кабінет Міністрів, тому незаконних рішень бути не може в принципі", - написав А.Пасішник у своєму блозі в Facebook.

Коментуючи оприлюднену раніше в середу інформацію НАБУ про неможливість вручити йому повідомлення про цю підозру через перебування за кордоном на лікуванні, представник "Нафтогазу" зазначив, що перебуває за межами України в плановій відпустці, про що детективи бюро були попереджені телеграмою.

А. Пасішник додав, що раніше сам виявив бажання прибути в НАБУ після заяви А.Абромавичуса, надав усі необхідні свідчення, свій телефон і усі скрін-шоти, які відображають "дружній характер" листування.

"Не чекав, що НАБУ, замість ефективного розслідування і спростування емоційних заяв міністра, піде шляхом пошуку "офірного цапа", - заявив представник "Нафтогазу".

Він висловив упевненість, що з приводу висунутих підозр суд прийме об'єктивне рішення.

"Напевно, в НАБУ вирішили, що це я дав команду зняти з Айвараса і його сім'ї охорону за тиждень до прес-конференції (це стало головною причиною нервового зриву Айвараса), і що це я в АП давав йому якісь команди", - додав А.Пасішник.

Як повідомлялося, детективи бюро 3 лютого почали перевірку фактів про можливе втручання в роботу МЕРТ з боку першого заступника лідера фракції "Блок Петра Порошенка" Ігоря Кононенка, інших народних депутатів і фізичних осіб, озвучених А.Абромавичусом на скликаній для заяви про відставку прес-конференції і після неї.

НАБУ вказувало, що під час розслідування його детективи встановили факт здійснення з 25 січня по 1 лютого незаконного впливу А.Пасішником на А.Абромавичуса з метою внесення проти волі міністра пропозиції про призначення його на посаду заступника міністра. За цим фактом 24 лютого детективи НАБУ зареєстрували кримінальне провадження за ч. 1 ст. 344 КК України.

Досудове розслідування за інформацією, наданою главою МЕРТ, триває.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА