16:35 09.03.2016

РФ досі не надала дозвіл українським лікарям відвідати Савченко - Павленко

2 хв читати
РФ досі не надала дозвіл українським лікарям відвідати Савченко - Павленко

Група українських медиків досі не отримала дозволу від компетентних органів Російської Федерації на відвідування в СІЗО льотчиці, народного депутата України Надії Савченко, повідомила перший заступник міністра охорони здоров'я України Олександра Павленко.

"Наші лікарі, які були відправлені для медичного огляду Надії Савченко, другу добу без сну. Дозвіл російської сторони на доступ лікаря до пацієнта не наданий. Чекаємо. На постійному зв'язку з МЗС і лікарями", - написала вона у своїй сторінці у "Фейбсук".

Як повідомлялося, 8 березня представник України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко (фракція "Блок Петра Порошенка") повідомляла, що українській стороні вдалося домогтися дозволу від влади РФ про допуск в СІЗО, де тримають Н.Савченко, групи українських лікарів.

9 березня вона поінформувала, що українські дипломати намагаються вирішити питання допуску лікарів, консула і родичів до Н.Савченко. "Зараз українські дипломати б'ються за допуск лікарів - адже це було обіцяне і гарантоване - і родичів до Наді. І консула", - написала І.Геращенко на сторінці у Фейсбук в середу.

Вона також виклала хронологію подій з формування і відправлення до Н.Савченко українських лікарів : "Відразу як МЗС РФ пообіцяв допустити медиків, було сформована бригада лікарів (з урахуванням побажання і бачення сім'ї Надії), і три найкращі фахівці відправилися в РФ. Український МЗС одразу дав прізвища і відповідну ноту російському МЗС з проханням допуску конкретних людей. МЗС РФ дав дозвіл ... відразу після того, як судилище зробило заяву, що вони йдуть в дорадчу кімнату, хоча прізвища лікарів в МЗС у них були давно".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА