15:21 18.03.2016

Лише шість держпідприємств із 150 пройшли міжнародний аудит

1 хв читати
Лише шість держпідприємств із 150 пройшли міжнародний аудит

Лише шість підприємств з 150 пройшли міжнародний аудит у відповідності з постановою уряду України, повідомила перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Юлія Ковалів.

"Фактично на сьогодні ми має лише шість компаній, 150, які за 2014 рік вже мають підтверджену аудитором фінансову звітність", - сказала вона на засіданні уряду в п'ятницю.

За даними, наведеними на слайді під час виступу Ю. Коваліва, аудит пройшли сім підприємств: "Центренерго", "Нафтогаз України", "Державна продовольчо-зернова корпорація України", "Укргідроенерго", "Турбоатом", "Укрзалізниця" і Одеський морський торговий порт.

Як зазначила Ю. Ковалів, це ті компанії, для яких аудит є обов'язковим, оскільки вони працюють із міжнародними фінансовими організаціями та отримують міжнародні кредити.

За її словами, на сьогодні 10 компаній підписали контракти на аудит, 13 проходять необхідні процедури, інші саботують.

"Таким чином, практично половина держпідприємств фактично саботують проведення міжнародного фінансового аудиту", – констатувала заступник міністра.

Ю. Ковалів закликала компанії невідкладно розпочати аудити, щоб отримати вже до червня консолідовану фінзвітність держпідприємств за міжнародними стандартами.

Уряд України в середині 2015 року прийняв постанову, що зобов'язала всі найбільші держпідприємства країни забезпечувати проведення щорічного аудиту з топовими аудиторськими компаніями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА