11:51 21.03.2016

На суд Н.Савченко прибули дипломати з 13 країн, але до зали суду їх не пустили

2 хв читати
На суд Н.Савченко прибули дипломати з 13 країн, але до зали суду їх не пустили

На засідання Донецького міського суду Ростовської області РФ у справі щодо української льотчиці, народного депутата Надії Савченко прибули дипломати з 13 країн світу, однак до приміщення суду їх не допустили.

"Марія Іонова (народний депутат від БПП, член української парламентської делегації на підтримку Н.Савченко - ІФ) повідомила, що на судове засідання в Донецький суд прибули дипломати з 13 країн, зокрема і зі Сполучених Штатів Америки. Однак, за її словами, дипломатів, а серед них і Томаса Ортехса, голову політичної місії ЄС, не пустили до приміщення суду ", - написала прес-секретар лідера фракції БПП Юрія Луценка Лариса Сарган на своїй сторінці в соцмережі Facebook в понеділок.

У свою чергу, присутній на засіданні суду народний депутат фракції "Батьківщина" Олексій Рябчин підтвердив цю інформацію. "13 іноземних дипмісій до зали не пустили-стоять на вулиці", - написав він у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter у понеділок.

За словами парламентарія, засідання суду триває. "Суддя монотонно бубонить, Надя переморгувалася з нами і жестами показує, що їй нудно", - написав О.Рябчін.

Як повідомлялося, українська парламентська делегація на підтримку Н.Савченко в п'ятницю вранці пройшла паспортний контроль на кордоні з РФ і попрямувала до суду. З дев'яти парламентаріїв до РФ не пропустили представника України в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи із мирного врегулювання ситуації на Донбасі, народного депутата із фракції "Блок Петра Порошенка" Ірину Геращенко.

У складі парламентської делегації, присутньої на засіданні суду: члени фракції "Батьківщина" Олена Кондратюк, Вадим Івченко, Олексій Рябчін, Сергій Євтушок, Валерій Дубіль, фракції "Блок Петра Порошенка" Марія Іонова та Ірина Луценко, а також позафракційний Віктор Кривенко. Разом з ними до ростовського Донецька вирушив прес-секретар президента України Святослав Цеголко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА