18:38 21.03.2016

Суд оголосив перерву в оголошенні вироку Савченко до вівторка

2 хв читати
Суд оголосив перерву в оголошенні вироку Савченко до вівторка

Донецький міський суд Ростовської області у вівторок оголосить покарання для української льотчиці Надії Савченко, обвинуваченої у справі про вбивство російських журналістів.

Як передає кореспондент "Інтерфаксу", судова колегія оголосила перерву до 10:00 мск 22 березня в оголошенні вироку.

Донецький міський суд у понеділок визнав Н.Савченко винною у вбивстві російських журналістів і незаконному перетині кордону з РФ. Під час оголошення вироку Н.Савченко близько півгодини сиділа на лаві підсудних, зрідка встаючи для спілкування зі своїми захисниками.

Суд встановив, що 17 червня 2014 року Н.Савченко таємно проникла в район позицій ополчення "ЛНР" в районі селища Стукалова Балка. Там, на думку суду, Н.Савченко забралася на телевишку заввишки 40 метрів і почала спостерігати за колишнім постом ДАІ, розташованим за 2,6 км від неї. Судова колегія ухвалила, що під час спостереження українка виявила на цій території шість цивільних осіб і трьох російських журналістів, ці дані вона передала командиру батальйону "Айдар" Сергію Мельничуку (справу виділено в окреме провадження), який і прийняв рішення про обстріл цієї території з гаубиць Д-30. Згідно з документом, обстріл здійснювався з відстані не більше ніж 10 км.

Під час обстрілу Н.Савченко здійснювала коригування артилерійського вогню, йдеться у вироку.

Н.Савченко перебуває під арештом у Росії з липня 2014 року. Нині її тримають у СІЗО №3 міста Новочеркаська, розташованого на відстані близько 100 км від ростовського Донецька, де відбувається суд. Під час засідання 17 грудня минулого року Н.Савченко оголосила голодовку до кінця процесу в її справі, а 4 березня цього року заявила про суху голодовку, відмовившись вживати воду, проте перервала її 10 березня до оголошення вироку суду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА