17:19 31.03.2016

Генпрокуратура викликає Сакварелідзе як свідка на допит

2 хв читати

Генеральна прокуратура України викликає колишнього заступника генпрокурора Давида Сакварелідзе на допит як свідка в кримінальному провадженні на 12:00 у п'ятницю, 1 квітня.

Відповідну повістку оприлюднено на сайті Генпрокуратури в четвер.

При цьому в прес-службі відомства пояснили: "До Генеральної прокуратури на допит викликано як свідка в кримінальному провадженні екс-заступника генпрокурора України Д.Сакварелідзе. 30 березня по телефону його було викликано на допит як свідка. У телефонній розмові останній не заперечував явки на допит до начальника управління Генпрокуратури в п'ятницю, 1 квітня".

Повістку про виклик на допит було надіслано 31 березня Д.Сакварелідзе також на електронну пошту.

У прес-службі нагадали, що відповідно до вимог ст. 135 Кримінального процесуального кодексу України (порядок здійснення виклику в кримінальному провадженні), особа викликається до слідчого, прокурора, слідчого судді, суду шляхом вручення повістки про виклик, надіслання її поштою, електронною поштою чи факсимільним зв'язком, здійснення виклику по телефону або телеграмою.

Крім того, в четвер Д.Сакварелідзе особисто вручили цю повістку. При цьому він назвав ситуацію, що склалася, проявом "шокінізму" та запевнив, що завтра прийде до Генпрокуратури і дасть необхідні пояснення стосовно $2 млн від США, передбачених на реформування органів прокуратури в Україні.

Раніше в четвер, 31 березня, Д.Сакварелідзе на 12:00 прибув для отримання повістки на допит до старшого слідчого управління з розслідування особливо важливих справ Генпрокуратури Дмитра Суса, проте слідчий не прибув на цей час. У телефонній розмові Д.Сус зазначив, що обіцяв приїхати після 12:00.

30 березня Д.Сакварелідзе повідомив, що його викликають на допит до Генпрокуратури України у справі про зникнення $2 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА