11:44 05.04.2016

Мінагропрод просить Мінприроди і ДСНС вжити заходів для ліквідації НС на Солотвинському солеруднику в Закарпатті

1 хв читати
Мінагропрод просить Мінприроди і ДСНС вжити заходів для ліквідації НС на Солотвинському солеруднику в Закарпатті

Міністерство аграрної політики і продовольства України звернулося до Міністерства екології та природних ресурсів і Державної служби з надзвичайних ситуацій (ДСНС) щодо вжиття невідкладних заходів із ліквідації небезпечних техногенно-геологічних процесів на держпідприємстві "Солотвинський солерудник" (смт Солотвино Закарпатської обл.).

Згідно з повідомленням на сайті Мінагропроду, відомство звернулося до Мінприроди і ДСНС з метою віднесення вказаного держпідприємства до сфери їх управління, оскільки реалізація заходів з подолання НС державного рівня не входить до компетенції Мінагропроду.

ДП "Солотвинський солерудник", який перебуває в підпорядкуванні Мінагрополітики, не здійснює виробничу діяльність із видобутку кам'яної солі з лютого 2007 року. На його території спостерігається погіршення стану довкілля. Ситуація класифікована як надзвичайна ситуація державного рівня і перебуває на обліку як неліквідована.

Загальний обсяг провалів і карстових утворень станом на 1 грудня 2011 року становив 2,6 куб. м, а станом на 1 лютого 2016 року - вже понад 5,4 куб. м.

Мінагрополітики зі свого боку ухвалило рішення про ліквідацію ДП "Солотвинський солерудник" як гірничодобувного об'єкта, внаслідок чого було створено ДП "Виробнича дирекція з ліквідації Солотвинського солерудника".

Крім того, найближчим часом Мінагропрод ініціює спільну нараду щодо негайного консолідованого вирішення цієї проблеми.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА