10:37 08.04.2016

Суд у справі російських спецназівців продовжився

2 хв читати
Суд у справі російських спецназівців продовжився

Судове засідання у справі російських військовослужбовців Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова продовжилося в п'ятницю вранці в Голосіївському райсуді Києва.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", судді і підсудні перебувають у залі. Захист продовжує надавати суду матеріали доказів.

На 3-му поверсі Голосіївського райсуду Києва, де вночі в кабінеті судді Миколи Дідика, головуючого при розгляді справи російських спецназівців сталася пожежа, оточено частину коридору. Оскільки на місці працює оперативно-слідча група, журналістів до місця пожежі не підпускають.

Між тим, в будівлі суду, особливо на 3-му поверсі, чітко відчувається запах гару, біля кабінету розкидано скло, вочевидь, з віконної шибки.

Як повідомлялося, російські спецназівці О.Александров і Є.Єрофєєв були затримані 16 травня 2015 року в зоні проведення АТО поблизу м.Щастя Луганської області при спробі захопити стратегічний міст. У результаті зіткнення загинув один український військовий, троє дістали поранень. Один із затриманих був поранений в руку, інший - в ногу. Затримані були переведені до Київського Головного клінічного шпиталю Міноборони. 29 травня хлопцям були зроблені планові операції.

19 травня українські слідчі оголосили затриманим підозуа в скоєнні злочинів, передбачених ст. 258-3 КК України за участь у терористичній діяльності т.зв. "ЛНР", а потім Шевченківський райсуд Києва обрав для них запобіжний захід у вигляді утримання під вартою.

15 жовтня колегія Вищого спеціалізованого суду України визначила, що справу росіян розглядатиме Голосіївський райсуд Києва. Розгляд кримінальної справи по суті почався 10 листопада.

Минулої ночі невідомі кинули в приміщення Голосіївського райсуду пляшки з легкозаймистою сумішшю. У кабінеті судді Н.Дідика сталася пожежа. Документи в справі російських спецназівців не постраждали.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА