14:15 08.04.2016

Суд у Києві викликає на допит 11 квітня свідків захисту із "збройних сил" "ЛНР" у справі російських спецназівців

2 хв читати
Суд у Києві викликає на допит 11 квітня свідків захисту із "збройних сил" "ЛНР" у справі російських спецназівців

Голосіївський районний суд Києва не задовольнив клопотання адвоката російського спецназівця Євгенія Єрофєєва Оксани Соколовської про допит свідків захисту - представників так званої "ЛНР" - в режимі відеоконференції і вирішив викликати їх в Київ на засідання суду 11 квітня.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", О.Соколовська аргументувала необхідність дистанційного допиту свідків захисту, що мешкають в Луганську (представників "збройних сил" "ЛНР"), загрозою для їх життя на території України. Після відповідного клопотання сторона прокуратури заявила, що протестує проти проведення допиту свідків в режимі відеоконференції, оскільки побоювання не підтверджені.

Суд встановив у захисту можливість присутності свідків у Біловодському райсуді Луганської області для проведення допиту в дистанційному режимі з Голосіївським райсудом Києва.

Потім суд відмовив у задоволенні заявленого клопотання, вирішивши, що підстав для дистанційного допиту немає.

Суд зобов'язав захист повідомити свідків (п'ятьох осіб) повістками, які підготує суд. Їх викликають у Київ на засідання Голосіївського райсуду 11 квітня.

"Суд сьогодні чітко зазначив, що можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції з непідконтрольною територією неможлива, оскільки українські суди там не функціонують", - сказала О.Соколовська журналістам, пояснюючи рішення суду про виклик 5 представників "ЛНР" на допит в Київ в понеділок.

При цьому вона наголосила: "У разі ухвалення рішення цими людьми (я не приймаю рішення за цих військовослужбовців) і виїзду їх на підконтрольну територію України до найближчого українського суду їх зможуть ідентифікувати і звідти провести допит. Зараз ми отримаємо усі повістки для них, а далі прийматиметься рішення, яким чином і як, і чи можливо їх буде допитати шляхом відеоконференції з підконтрольній Україні території".

Що стосується виклику на допит двох представників СЦКК від російської сторони Чепрасова і Литвиненка, О.Соколовська сказала, що представники СЦКК також викликатимуться повістками, і якщо у них буде можливість, то вони приїдуть особисто. "Вони в Росії. Ці особи абсолютно офіційні, абсолютно спокійно можуть перетинати територію України", - додала адвокат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові чути вибухи, ворог завдає ударів "Шахедами" - мер

Позачергові вибори президента Ірану заплановано на 28 червня

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА