15:41 11.04.2016

Двох представників російської сторони СЦКК викликали на допит як свідків захисту в справі Єрофєєва-Александрова

2 хв читати
Двох представників російської сторони СЦКК викликали на допит як свідків захисту в справі Єрофєєва-Александрова

Двоє представників російської сторони Спільного центру контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін (СЦКК) викликані на допит як свідки захисту у справі російських військовослужбовців ГРУ Генштабу ЗС РФ Євгена Єрофєєва і Олександра Александрова.

Як пояснив представник державного обвинувачення у справі Є.Єрофєєва і О.Александрова Ігор Німченко, представники російської сторони СЦКК викликані як свідки захисту у зв'язку з тим, що, згідно з їхнім журналом, обстрілів з боку "ЛНР" у день вбивства військовослужбовця Збройних сил України Вадима Пугачова, не було.

"У четвер приїдуть представники російської сторони СЦКК ... це організація, яка створена і територіально перебуває в Луганську. Вони займаються питаннями припинення вогню. Викликані вони свідками, тому що відповідно до їхнього журналу обстрілів з боку "ЛНР"не було", - сказав І.Німченко журналістам у понеділок у Києві після судового засідання у справі Є.Єрофєєва та О.Александрова.

Він наголосив, що ці двоє свідків є офіційно російськими військовослужбовцями.

Відповідаючи на запитання про те, як ці свідки можуть прояснити ситуація бою, представник держобвинувачення сказав: "На мій погляд - ніяк (не зможуть прояснити - ІФ), тому що вони розташовані на території Луганська, а це приблизно в 20 км від місця бою, і вони безпосередньо не були свідками цього бою. Тому я не знаю, як вони це зроблять (про що дадуть покази - ІФ)".

Коментуючи захисну екіпіровку Є.Єрофєєва та О.Александрова на засіданні в понеділок у Києві, І.Німченко зазначив: "Це система захисту безпеки".

Він також додав, що в разі, якщо ці двоє представників СЦКК від російської сторони не прибудуть, то сторона держобвинувачення проситиме оголосити відеозаписи їхніх свідчень, але при цьому представник держобвинувачення висловивсподівання, що ці свідки прибудуть в Україну на засідання суду в четвер .

Як повідомляється, Голосіївський районний суд Києва продовжить слухання справи за обвинуваченням військовослужбовців ГРУ Генштабу ЗС РФ О.Александрова та Є.Єрофєєва 14 квітня 2016.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА