14:58 12.04.2016

Захист вимагає від ФСВП результатів обстеження Надії Савченко

2 хв читати
Захист вимагає від ФСВП результатів обстеження Надії Савченко

Захист української льотчиці, народного депутата Надії Савченко вимагає від Федеральної служби виконання покарань (ФСВП) РФ результатів її аналізів та обстежень, повідомив адвокат українки Микола Полозов.

"Ми вимагаємо від органів ФСВП негайної передачі результатів аналізів і проведених обстежень Надії Савченко її рідним або адвокатам для отримання експертного висновку про стан її здоров'я", - написав він на сторінці у Facebook у вівторок.

Адвокат нагадав, що консиліум відомчих лікарів ФСВП під керівництвом чиновника ФСВП І.Ларіонової відрапортував, що здоров'я Н.Савченко задовільне і госпіталізації вона не потребує.

"Цій лукавій заяві є пояснення. Після жахливого п'ятничного аналізу крові, рівень в'язкості якої вчетверо перевищував норму, у ФСВП спохватилися. Терміново відрядили лікарів і обладнання з Москви, умовили Надію на внутрішньовенне вливання глюкози і хлориду натрію", - додав М.Полозов.

За його словами, такий захід має короткочасний ефект, проте Н.Савченко вже сьомий день на сухій голодовці, і "внутрішньовенні вливання хоч і розріджують кров, запобігаючи утворенню тромбів, вони не заповнюють втрат організму". "Особливо небезпечне припинення таких процедур без виходу з голодовки. Виникає ефект "рикошету", стан здоров'я може одразу погіршитися", - прогнозує адвокат.

Водночас, наголосив він, ця інформація відома лише зі слів ФСВП. "Жодних документів, результатів аналізів, обстежень на руки Надії не дають, не видають їх рідним Савченко, її адвокатам, консулам України... Довіри до лікарів ФСВП немає ніякої", - зазначив М.Полозов.

Він також нагадав, що Н.Савченко неодноразово вимагала медичного обстеження незалежною комісією медиків з України або Німеччини, які могли б підтвердити або спростувати заяви лікарів ФСВП, дати експертну оцінку аналізам і результатам обстеження. "Але на всіх рівнях державної влади Росії як українцям, так і німцям просто нічого не відповідають. Ані так, ані ні", - додав адвокат.

Проте, за його словами, є надія, що "виходячи з меркантильних міркувань про вигоду, яку можна виторгувати за Савченко, Кремль не допустить її смерті". "Виконавці зі шкури вилізуть, але підтримуватимуть її основні медичні показники. Але якими методами та засобами? Яким це буде життя Надії Савченко до її звільнення?", - задається питанням М.Полозов.

Раніше в прес-бюро ФСВП повідомили, що проведене обстеження Н.Савченко не виявило якихось критичних відхилень у стані її здоров'я, вона може залишатися під вартою, під наглядом лікарів, екстреної госпіталізації не потребує.

Напередодні адвокат Н.Савченко Марк Фейгін заявив, що його підзахисну в п'ятницю госпіталізують: "В п'ятницю Надію планують госпіталізувати. Поки що своєї згоди на госпіталізацію вона не надала, але ми її переконуватимемо погодитися на це".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА