12:26 26.04.2016

Мосійчук відмовився отримувати обвинувальний акт та копію матеріалів справи в Генпрокуратурі

3 хв читати
Мосійчук відмовився отримувати обвинувальний акт та копію матеріалів справи в Генпрокуратурі

Народний депутат України (фракція Радикальної партії Олега Ляшка) Ігор Мосійчук відмовився отримувати обвинувальний висновок та копію матеріалів кримінального провадження стосовно нього, але підтримує передання справи до суду, де має намір довести свою невинність.

"Намагалися мені вручити обвинувальний акт, копію матеріалів справи і реєстр матеріалів справи. Я написав заяву, що у зв'язку з хворобою мого захисника і порушенням моїх прав на захист у період слідства я відмовляюся отримувати. Вони намагатимуться передати (...), що вони називають кримінальним провадженням, до суду. Я їх розумію, вони хочуть скинути з себе відповідальність за все це. Я задоволений тим, що воно буде передано до суду, оскільки у мене буде можливість довести свою невинність", - сказав він журналістам після відвідування Генеральної прокуратури у вівторок.

І. Мосійчук вважає, що тепер намагатимуться "підкинути" цей обвинувальний акт його адвокату, який хворіє, і передати його до суду в середу або четвер. Він вказав, що суд має сформувати колегію з трьох суддів, у яких є практика не менше п'яти років роботи в судах. "Я думаю, що цей процес затягнеться. Вони почнуть говорити, що це я його затягую. Я його не затягую - я зацікавлений у початку судового процесу, тому що впевнений, що в найближчі один-два місяці після початку судового процесу справа буде закрита у зв'язку з недоведеністю фактів", - переконаний він.

Депутат також зазначив, що прокурор Микола Наливайко зазначив, що депутат своєю поведінкою довів відсутність необхідності обрання йому запобіжного заходу. "Всі знають, що я нікуди не тікаю, не виїжджаю. Я виїжджав на обстеження за межі України і повернувся, стою перед вами, беру активну участь у громадському та політичному житті, працюю в парламенті, тому навіть у пана Наливайка не виникло жодних питань, і навіть якщо в суді порушуватимуть таке питання, то він каже, що у нього немає ніяких аргументів на користь того, щоб обирати якусь міру запобіжного заходу", - наголосив він.

Як повідомлялося, 22 жовтня 2015 року було завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою І. Мосійчука у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 2 і 3 ст. 296 (хуліганство), ч. 2 ст. 350 (погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов'язок), ч. 1 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 1 ст. 350, ч. 2 ст. 350, ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) Кримінального кодексу України.

13 квітня Печерський районний суд Києва переніс розгляд клопотання Генпрокуратури про обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою для І. Мосійчука на 20 травня.

Прокурор М.Наливайко зазначив, що 25 березня суд встановив 30-денний "розумний" строк для ознайомлення з матеріалами справи для І. Мосійчука та його адвокатів. Той факт, що 25 березня депутат відмовився від трьох своїх адвокатів у цій справі, прокурор вважає затягуванням розгляду питання про обрання запобіжного заходу, що триває з листопада минулого року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через бойові дії та ворожу атаку є знеструмлення в дев'яти областях - "Укренерго"

Унаслідок нічного удару по Білозерці загинула жінка, постраждали троє людей - Херсонська ОВА

Ворожа ДРГ чисельністю до десяти осіб намагалася проникнути на територію України в Харківській області - ОСУВ "Хортиця"

Унаслідок ракетної атаки в Запоріжжі пошкоджені 15 житлових будинків, три навчальні заклади - ОВА

У Києві в травні проїзд з Подільського мостового переходу біля залізничної станції Райдужний будуватимуть цілодобово

З 18:00 до 23:00 у середу можливі відключення електроенергії по всій Україні - "Укренерго"

Атаковано об'єкти генерації та передачі е/е в шести областях, є пошкодження об'єктів газової інфраструктури

ДТЕК повернув світло у Вишгородський район Київщини після відключення внаслідок ранкової атаки РФ

Коломойському повідомили ще одну підозру - в організації замовного вбивства

ВАКС обрав запобіжний захід ексголові ФДМ Сенниченку у вигляді заочного арешту

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА