17:16 18.05.2016

Заяви захисту Януковича про загрозу небезпеки не відповідають дійсності

2 хв читати

Заяви захисту екс-президента України Віктора Януковича про те, що йому загрожує небезпека, не відповідають дійсності, заявляють у Генеральній прокуратурі України.

"Заяви про те, що йому (В. Януковичу – ІФ) загрожує небезпека, тому що в лютому 2014 року нібито було скоєно на нього замах, не відповідають дійсності. Тому що за результатами розслідування провадження за заявою захисників Януковича про те, що в лютому 2014 року на нього було скоєно замах, але це не знайшло свого підтвердження", - сказав начальник Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк у середу на брифінгу в Києві.

Водночас він наголосив, що українське законодавство дозволяє вживати необхідних заходів для того, щоб забезпечити максимальну безпеку учасників процесу: як свідків, потерпілих, а також і підозрюваних. "І такі заходи безпеки, я гарантую, будуть забезпечені", - запевнив С. Горбатюк.

Він додав: "Але як видно, бажання брати участь в судовому процесі немає – є лише голослівні виступи з елементами піару".

Стосовно ж можливості допиту колишнього президента України в режимі відеоконференції, то, за словами С. Горбатюка, адвокати В. Януковича відмовилися від такого допиту.

"Щодо відеоконференції. Адвокати неодноразово зазначали, що такий допит можливий, якщо він (В. Янукович - ІФ) прибуде до консульства або посольства для підтвердження особи... Вони відмовлялися, посилаючись на неузгодженість у законодавстві", - сказав представник Генпрокуратури.

Він також пояснив, що проведення слідчих дій на території РФ було неможливим до останнього часу, оскільки на жоден запит Генпрокуратура України не отримувала відповіді. Але, оскільки місяць тому прийшла відповідь про відмову в екстрадиції, то наразі вже можливо ініціювати питання про допит В. Януковича на території РФ за участю правоохоронних органів РФ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА