11:15 19.05.2016

Після вступу в силу вироку Єрофеєву та Александрову відкриється шлях для повернення до України Савченко

1 хв читати

Після вступу в силу вироку суду російським спецназівцям Євгену Єрофеєву і Олександру Александрову відкриється шлях для повернення до України українського військовослужбовця і народного депутата Надії Савченко, заявляє перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

"Я хочу вас поінформувати, що 20 травня набуває чинності вирок офіційно проти тих двох російських ГРУшников, які приїхали на територію України вбивати українців, і ми сподіваємося, що вступ в силу вироку також відкриє шлях для того, щоб найближчим часом наша колега, Героїня України Надія Савченко також повернулася до України", - сказала І. Геращенко на брифінгу у Верховній Раді в четвер.

Вона нагадала, що на території Російської Федерації на сьогоднішній день пеебувають 12 політичний ув'язнених.

Також, за словами І. Геращенко, згідно з інформацією СБУ, у заручниках у бойовиків наразі перебувають 12 осіб – це військові і цивільні.

Водночас захист російських спецназівців адвокат Є. Єрофєєва - Оксана Соколовська і адвокат О. Александрова - Валентин Рибін - у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що вирок набуває чинності лише 23 травня з урахуванням перекладу тексту вироку російською.

Вони також зазначили, що станом на 19 травня апеляції на вирок не подавалися.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА