16:59 24.05.2016

Посли ЄС і Німеччини закликали Авакова сприяти вилученню з сайта "Миротворець" даних акредитованих у "ДНР"/"ЛНР" журналістів

2 хв читати
Посли ЄС і Німеччини закликали Авакова сприяти вилученню з сайта "Миротворець" даних акредитованих у "ДНР"/"ЛНР" журналістів

Голова Представництва Європейського Союзу в Україні Ян Томбінський і посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль під час зустрічі з міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим закликали видалити з сайта "Миротворець" дані журналістів, акредитованих у "ДНР"/"ЛНР".

"По-перше, вони закликали правоохоронні органи України вдатися до необхідних кроків, аби гарантувати, що всі особисті дані журналістів, оприлюднені на сайті "Миротворець", вилучені. Також вони закликали їх вжити заходів, аби цей контент більше не публікувався", - йдеться в повідомленні представництва ЄС в Україні у вівторок.

По-друге, вони "наполегливо попросили українську владу надати необхідний захист усім журналістам, яких було викрито в цьому списку, - особливо, зважаючи на те, що низка з них уже отримала погрози".

По-третє, вони закликали правоохоронні органи України провести належне розслідування.

Як повідомлялося, в травні сайт "Миротворець" оприлюднив файли зі списками близько 4,5 тис. журналістів, які отримали акредитацію у так званих ДНР/ЛНР. У списку значаться імена та прізвища українських та іноземних журналістів, їхні мобільні контакти і період перебування на території "ДНР"/"ЛНР".

Прокуратура Києва за цим фактом 11 травня внесла до Єдиного реєстру досудових розслідувань зведення про здійснення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 171 КК України (перешкоджання законній професійної діяльності журналістів).

13 травня колектив центру "Миротворець" заявив про рішення закрити однойменний сайт і підготовку до надання у вільний доступ в Інтернеті всієї зібраної колективом інформації.

19 травня народний депутат Антон Геращенко (фракція "Народний фронт") повідомив, що колектив центру "Миротворець" прийняв рішення відновити свою роботу з огляду на значний резонанс у соціальних мережах та озвучену підтримку їх діяльності з боку українських громадських діячів, політиків і волонтерів.

20 травня сайт центру "Миротворець" оприлюднив оновлений список акредитованих у так званій ДНР журналістів, що містить 5412 записів.

21 травня радник глави СБУ Юрій Тандіт заявив, що Служба безпеки України перевіряє оприлюднені сайтом "Миротворець" списки, наголосивши, що ті, хто, прикриваючись журналістськими посвідченнями, шпигують проти України, будуть притягнуті до відповідальності.

24 травня сайт центру "Миротворець" оприлюднив черговий список іноземних журналістів, акредитованих у "ДНР", у новому переліку - 293 прізвища.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА