11:07 26.05.2016

Екс-главу Держагентства лісових ресурсів часів Януковича підозрюють у хабарництві та легалізації незаконних доходів

2 хв читати

Управління Генеральної прокуратури України повідомили про підозру колишнього голови Державного агентства лісових ресурсів України в часи Віктора Януковича, і його дружині у легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом, та отримання хабарів.

"Управління з розслідування особливо важливих справ та управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях слідчих Генеральної прокуратури України за результатами тривалого ефективного досудового розслідування, зокрема за допомогою правоохоронних органів іноземних держав у рамках міжнародно-правового співробітництва, зібрали достатньо доказів і 23.05.2016 р. повідомили про підозру колишньому голові Державного агентства лісових ресурсів України, який обіймав цю посаду за часів режиму Януковича, та його дружині за ознаками злочинів, передбачених ч. 3 ст. 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою) КК України", - повідомляє прес-служба Генпрокуратури в четвер.

Згідно з інформацією Генпрокуратури, розслідування встановило, що колишній керівник Держагентства лісових ресурсів за попередньою змовою зі своєю дружиною та іншими невстановленими особами в 2011-2014 рр. систематично отримували неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів від іноземних суб'єктів підприємницької діяльності за отримання можливості закупівлі в Україні деревини і лісопродукції на загальну суму понад 140 млн грн, які в подальшому були легалізовані через схему використання підконтрольних офшорних компаній.

"Вжитими заходами, зокрема в рамках міжнародного співробітництва, вдалося виявити зазначені рахунки і надалі заарештувати грошові кошти, отримані злочинним шляхом, у сумі понад 3 млн доларів США", - наголошується в повідомленні.

Наразі вживаються процесуальні заходи для оголошення підозрюваних у розшук і обрання їм запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Одночасно встановлюються усі причетні до скоєння злочинів, зокрема колишні високопоставлені чиновники.

Надалі буде вирішено питання про спеціальне досудове розслідування щодо підозрюваних.

У повідомленні прес-служби Генпрокуратури не вказані прізвища підозрюваних.

Як відомо, Державне агентство лісових ресурсів України з січня 2011 до березня 2014 року очолював Віктор Сівець.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА