17:15 07.06.2016

МВС не займається "чорною касою" ПР, усі матеріали передано Генпрокуратурі та НАБУ

2 хв читати
МВС не займається "чорною касою" ПР, усі матеріали передано Генпрокуратурі та НАБУ

Матеріали "чорної бухгалтерії" Партії регіонів надійшли до Міністерства внутрішніх справ України у 2015 році, згодом було прийнято рішення про передачу цих документів до Генеральної прокуратури, заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

"У лютому 2015 року. Це було вісім мішків архіву Партії регіонів, які було виявлено після пожежі. Їх було винесено звідти й передано нам", - повідомив глава МВС на прес-конференції в Києві у вівторок.

А.Аваков додав, що після того, як ці документи потрапили до МВС, їх було вивчено. "Ми якраз в цьому залі розкладали їх по столу. Це повністю всипаний стіл такими стопками, де, зокрема, фігурує низка неназваних прізвищ, які не на слуху, це і розписки, і первинні документи, і кошториси дискредитації такого-то політика", - розповів міністр.

За його словами, цими питаннями нині займається Генеральна прокуратура України і Національне антикорупційне бюро.

При цьому А.Аваков наголосив, що МВС не займається цими документами, оскільки в лютому 2015 року було прийнято рішення, що всі питання, які пов'язані з Майданом і фіксаціями порушень, які були під час Революції гідності, було передано до Генеральної прокуратури України.

"Частину документів цієї комірної книги було вилучено, і проходили через наші руки, і якби я хотів покривати свого співробітника, напевно, я б ці документи якось поклав би в стіл. Ці документи всі передано до відповідних органів", - сказав А.Аваков, коментуючи начебто згадування імені свого радника Михайла Апостола в документах "чорної бухгалтерії" Партії регіонів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА