11:57 23.06.2016

Суд у Києві зобов'язав Генпрокуратуру відкрити кримінальну справу щодо офшорів за заявою Наливайченка

2 хв читати
Суд у Києві зобов'язав Генпрокуратуру відкрити кримінальну справу щодо офшорів за заявою Наливайченка

Печерський районний суд Києва задовольнив скаргу лідера суспільно-політичного руху "Справедливість", екс-глави Служби безпеки України Валентина Наливайченка на бездіяльність Генеральної прокуратури України та зобов'язав відкрити кримінальне провадження щодо офшорів.

"…нам із командою вдалося добитися рішення суду, який зобов'язав Генеральну прокуратуру розпочати розслідування причетності високопоставлених представників влади до бізнес-діяльності, зокрема до використання ними для цього офшорів", - написав В.Наливайченко на сторінці у Facebook у четвер.

Він пояснив, що, згідно з ухваленим судом рішенням, Генпрокуратура зобов'язана зареєструвати його заяву та внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про кримінальне правопорушення.

В.Наливайченко нагадав, що ще в серпні 2015 року вимагав від Генпрокуратури розпочати розслідування причетності депутатів від "Блоку Петра Порошенка" до діяльності зареєстрованої на Британських Віргінських островах офшорної компанії INTRACO Management Ltd. "Результати розслідування громадськість, на жаль, так і не дізналася, тому що його не було!", - обурюється він.

Лідер "Справедливості" також зазначив, що 16 травня поточного року він додатково передав до Національного антикорупційного бюро, Генпрокуратури і парламентського комітету з питань запобігання та протидії корупції нові заяви про скоєння кримінального злочину, вимагаючи розслідувати діяльність ще двох пов'язаних з INTRACO офшорів - Kitromi Limited та Vincenz Limited.

"У нас на руках рішення суду, а перед Генпрокуратурою стоїть серйозний виклик і випробування: розслідувати і притягнути до відповідальності владних корупціонерів або спустити все на гальмах", - підсумував В.Наливайченко.

Він також виклав фотокопію відповідної постанови суду від 22 червня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА