15:09 06.10.2021

Питання офшорів навряд чи підірве вплив президента, це лише крапля - політолог

2 хв читати

Київ. 6 жовтня. ІНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Витік офшорних документів Pandora Papers навряд чи призведе до ослаблення влади президента Володимира Зеленського, вважає керівник Фонду "Українська політика", політолог Кость Бондаренко.

"Зеленський знав, що рано чи пізно питання про офшори виникне і з'явиться на порядку денному... Він міг зіграти на випередження, але він не зіграв", - сказав Бондаренко в середу на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна".

На думку політолога, замість гри на випередження команда президента "почала шукати якісь виходи". "Спочатку розпочалася кампанія "а що таке? Офшори - це нормально"... Ця безпорадність свідчить про те, що стратегічно, на випередження команда Зеленського не грає, грає лише за принципом "з'явилася проблема - вирішуємо проблему", - сказав Бондаренко.

Політолог висловив думку про те, що оприлюднення інформації про офшори не відіб'ється загалом негативно на іміджі глави держави.

"Кажуть, що питання офшорів підірве владу Зеленського, його вплив, гадаю, навряд чи. Це лише одна крапля, їх буде багато. Гадаю, що сукупність всіх цих крапель може стати фактором, який приведе до ослаблення влади Зеленського", - пояснив Бондаренко.

Як повідомлялося, за даними "Слідство.Інфо", інформація про більш ніж 1,5 тис. українців, серед яких президент Володимир Зеленський та його колеги з колишньої роботи, міністр культури Олександр Ткаченко, бізнесмени Олександр Ярославський, Ігор Воронін та Рінат Ахметов, екс-власники ПриватБанку Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов, депутат Олександр Герега, згадується в новому глобальному витоку офшорних документів Pandora Papers.

Згідно з отриманими ними даними, зокрема, офшорні фірми Зеленського та його команди з 2012 року нібито отримали $40 млн від офшорів, пов'язаних із Коломойським, коли студія "Квартал 95" почала співпрацювати з телеканалом "1+1" бізнесмена.

Водночас зазначено, що до обрання президентом у 2019 році Зеленський передав свою частку в офшорній компанії Шефіру.

Значна частина інформації "Слідство.Інфо" присвячена купівлі через офшори нерухомості у Великій Британії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Рух "Маніфест 42" звернувся до президента з пропозиціями щодо запобігання тиску правоохоронців на бізнес

Чисельність вовків в Україні різко зменшилася до 2 тисяч, необхідні законодавчі зміни для збереження популяції

Обстріли росіянами ХФТІ у 2022 р. мали на меті завдання шкоди атомному об'єкту, їх і кваліфіковано як екоцид

За три роки роботи екологічних прокуратур викрито понад сотню злочинних груп, які скоювали злочини у сфері надро- та лісокористування

Заступниця генпрокурора Літвінова: Розслідуємо воєнні злочини РФ проти довкілля, працюємо над притягненням злочинців до відповідальності

Новий керуючий заарештованими активами замість "ЖК "Воздвиженка" буде обраний до 12 червня - голова АРМА

Німецька MC-Bauchemie має намір інвестувати EUR 1,5 млн у розширення виробництва сухих будівельних сумішей

Понад 85% українців виступають за визнання нелегітимності правління Путіна й розрив усіх відносин із РФ, крім гуманітарних, - соцопитування

Українці найкраще ставляться до Канади, Латвії та Великої Британії, ставлення до Польщі та США суттєво погіршилося - соцопитування

Відправлення в Україну підрозділів країн-союзниць підтримують 3/4 українців - соцопитування

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА