18:34 04.07.2016

Ініціатива Кабміну фінансувати оборону з місцевих бюджетів загрожує нацбезпеці, побоюються в "Нашому краї"

2 хв читати
Ініціатива Кабміну фінансувати оборону з місцевих бюджетів загрожує нацбезпеці, побоюються в "Нашому краї"

Партія "Наш край" вимагає від уряду відмовитися від своєї ініціативи і не передавати питання територіальної оборони у підзвітність місцевим органам влади.

Коментуючи рішення Кабінету Міністрів про зміни до закону, які передбачають, що місцевій владі передадуть функції підготовки і ведення територіальної оборони, співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак висловив думку, що Кабмін має відкликати зміни до "оборонного" закону.

"По-перше, на місцях немає достатньо організаційного і кадрового потенціалу для здійснення такої роботи. А по-друге, в місцевих бюджетах немає коштів на виконання оборонних функцій", - цитує О. Мазурчака прес-служба партії.

Він зазначив, що оборона - це стратегічне завдання держави, і її не можна перекладати "на місцеві плечі", як це ставить під загрозу державний суверенітет.

Співголова партії також припустив, що така ініціатива з'явилася через те, що Кабмін не здатний на належному рівні забезпечити навчання резервістів і організувати інші заходи територіальної оборони. Як приклад він навів перекидання фінансування ПТУ на місцеві бюджети. "І до чого це призвело? До проблем і дірок у місцевих бюджетах. Якщо на місцях не змогли знайти гроші на фінансування профтехосвіти, то як вони зможуть фінансувати оборонку?" - Дивується О.Мазурчак.

У партії нагадали, що Кабмін на засіданні 1 липня схвалив низку змін до законів, що стосуються оборонних заходів, зокрема, в законі "Про місцеві державні адміністрації": на органи місцевої влади статтею 27 планується покласти функції "підготовки і ведення територіальної оборони".

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА