16:12 28.09.2017

У партії "Наш край" пропонують рятувати держбюджет-2018 за рахунок державного апарату, а не коштів місцевих громад

2 хв читати
У партії "Наш край" пропонують рятувати держбюджет-2018 за рахунок державного апарату, а не коштів місцевих громад

Українські міста і села не розвиватимуться, якщо уряд перекладатиме на місцеві бюджети свої зобов'язання із фінансування комунальних пільг, субсидій та витрат на медицину і освіту, заявляє співголова партії "Наш край" Олександр Мазурчак.

За його словами, уряд намагається перекласти свою відповідальність на плечі місцевих бюджетів. "З одного боку, чиновники кажуть, що місцеві громади разом із децентралізацією отримують кілька повноважень і збільшення бюджету. А з іншого - переводять на місцеві бюджети купу зобов'язань, не звертаючи увагу на відсутність фінансових та інфраструктурних можливостей. Якщо уряд не знає, де взяти кошти, то нехай скоротить завищені витрати на апарат: рятувати бюджет-2018 необхідно за рахунок "мерседесів" чиновників, а не грошей громад", - заявив О.Мазурчак в ефірі каналу "Прямий".

Він зазначив, що партія "Наш край" вимагає забезпечити фінансування пільг і субсидій із ЖКГ у повному обсязі з державного бюджету, а також - забезпечити виплату субвенцій на освіту і медицину.

"Пільги та субсидії, фінансування освіти і медицини, субвенція на перевезення пільгових категорій - це державні гарантії, які не повинні фінансуватися з місцевих бюджетів. Якщо уряд вирішив перевести на місця частину витрат, то має дати і нові джерела надходжень. Але він цього не робить. Лише на компенсацію пільгового проїзду в наступному році потрібно не менше 2,5 млрд грн, субвенція на освіту має бути збільшена на 4,5 млрд грн, на медицину - на 7 млрд грн. Місцеві бюджети мають фінансувати рішення, прийняті на місцевому рівні. Соціальні гарантії держави мають фінансуватися з держбюджету", - додав О.Мазурчак.

Співголова партії "Наш край" нагадав, що зростання освітньої субвенції не передбачене, тоді як педагогам пообіцяли підвищити зарплату на 25%.

"Медична галузь вже сьогодні недофінансовується на 30%. Через відсутність державних субвенцій медикам затримують зарплату. Звичайно, міністрам не потрібні сучасна освіта і медицина в Україні, їхні діти навчаються за кордоном, а самі вони лікуються у Баден-Бадені! Тому можна перекидати всі проблеми на місцеві бюджети - нехай там думають, як платити зарплати і погашати комунальні борги", - зазначив О.Мазурчак.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кулеба закликав союзників активізувати виробництво зброї та "перейти від співчуття до запобігання загибелі людей"

Світова більшість має бути на Саміті миру - Зеленський

ВАКС ухвалив вирок колишньому нардепу Пацкану та звільнив від покарання у зв'язку із закінченням строку давності

НАДС ініційовано навчальну програму "Комунікація та взаємодія з ветеранами/ветеранками на державній службі" для публічних службовців

Завдяки підтримці столичної громади 101 бригада знищила російської техніки майже на 35 мільйонів доларів

Зеленський подякував прем'єр-міністру Великої Британії за виділення найбільшого пакета оборонної підтримки

Посол ЄС: Дуже сподіваюся, що в червні буде ухвалено рішення про затвердження переговорної рамки для України

Посол ЄС в Україні Матернова вітає ініціативу громадян Словаччини зі збору коштів для закупівлі снарядів для української армії

Байден закликав Сенат проголосувати за пакет допомоги Україні

У домовленостях про ATACMS всі точки розставлені - Зеленський після розмови з Байденом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА