13:14 05.07.2016

Запропоновані президентом правки до закону про зниження акцизів на вживані авто посилять його лише для тих, що планують перепродаж

3 хв читати
Запропоновані президентом правки до закону про зниження акцизів на вживані авто посилять його лише для тих, що планують перепродаж

Запропоновані президентом України правки до підписаного ним у понеділок закону про стимулювання ринку старих авто нічого не змінять для громадян, які планують дешевше купити такий автомобіль в особисте користування (з урахуванням значного зниження акцизів), проте серед незадоволених можуть з'явитися і ті, хто розраховував ввезти авто для перепродажу, вважає генеральний директор Всеукраїнської асоціації автоімпортерів і дилерів (ВААІД) Олег Назаренко.

"Думаю, що з'явиться багато незадоволених "гонщиків", які розраховували завозити авто для перепродажу та продавати їх раніше одного року. Криків "зрада" не оберешся. Але... закон зробили для людей, які купують авто собі, а не для посередників, і за покупки авто за кордоном податки дійсно зменшаться ", - написав О. Назаренко на своїй сторінці в мережі" Фейсбук ".

Він нагадав, що і підписана редакція закону не передбачала можливості ввезення за пільговими тарифами безлічі авто "гонщиками" за дорученням.

"Відповідно до закону, неважливо, як ввіз (авто за пільговими умовами - ІФ) - для себе чи кому-небудь, усе одно: один гонщик - одне авто, і ніяких безлічі авто на рік у законі вже не було і раніше. Пригнав авто собі і використовував своє право на пільгове ввезення, пригнав іншому і теж використовував своє право на пільги і собі вже не ввезеш. Начебто все зрозуміло, і навіщо придумувати неіснуючі можливості ввезення "стоп’ятсот" авто одним гонщиком за дорученням в наявному тексті, виставляючи президента України в ролі того, хто робить закон суворішим", - пише гендиректор ВААІД.

О. Назаренко висловив припущення, що, попри знижені акцизи в купівлі вживаного авто в ЄС, значною вигоди може не бути.

"Через зубожіння населення, масове завезення "кримських авто" і ввезення авто на Єврономер, ввезення "віджатих" на Донбасі авто, падіння цін у доларах на нові авто, ціни на вживане авто в Україні вже і так значно впали і, навіть у разі повного скасування акцизу значною вигоди я не бачу. Але можу і помилятися ", - написав він.

Як повідомлялося, П.Порошенко 4 липня підписав прийнятий 31 травня Верховною Радою закон про стимулювання ринку вживаних автомобілів, яким до 1 січня 2019 року, значно знижений акцизний збір для ввезення таких авто фізичними або юридичними особами за умови ввезення одного автомобіля на рік.

Проте, щоб уникнути зловживань, президент і депутати-співавтори законопроекту домовилися, що зміни в закон, які в невідкладному порядку внесе глава держави, будуть підтримані всіма фракціями і проголосовані у Верховній Раді в найближчий четвер. Зокрема, в період дії закону (до 1 січня 2019 роки) може бути ввезений тільки один автомобіль, власник авто повинен ввезти його в країну особисто і не може перепродати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

Війська РФ за добу завдали п’яти ракетних і 69 авіаударів, вночі знищено 23 із 24 ударних дронів, які атакували Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА