12:13 07.07.2016

"Південмаш" планує нарощування кооперації з країнами Південно-Східної Азії

2 хв читати
"Південмаш" планує нарощування кооперації з країнами Південно-Східної Азії

ДП "Південний машинобудівний завод ім.Макарова" (ПМЗ, Дніпропетровськ) в умовах розриву традиційної кооперації з РФ відпрацьовує плани нарощування диверсифікації виробництва і проводить переговори про співпрацю з замовниками КНР і Південної Кореї, повідомляє прес-служба заводу.

Згідно з повідомленням на сайті підприємства, під час нещодавніх переговорів з китайськими Thunder Sky Energy Group, Tianjin Lishen Battery і BYD обговорювалася можливість забезпечення додаткового завантаження потужностей "Південмашу" замовленнями із виробництва електротранспорту, електричних будівельних механізмів і комплектувальних для електричних машин.

У рамках диверсифікації виробництва, зазначається в повідомленні, сьогодні ПМЗ також проводить переговори з Корейським інститутом аерокосмічних розробок (Korea Aerospace Research Institute, KARI) про розширення співпраці в галузі створення ракетно-космічної техніки. Можливості та потенціал двосторонньої кооперації в цій сфері було розглянуто в рамкаї технічної наради, що відбулася в м. Теджон (Південна Корея) за участю технічної наради ПМЗ в КARI.

"За підсумками наради, "Південмашем" окреслено завдання завантажити виробничі потужності підприємства замовленнями KARI з метою залучення інвестицій для створення нових зразків ракетно-космічної техніки", - наголошується в повідомленні.

ДП "Південмаш" - одне з голоних підприємств ракетно-космічної промисловості України, відомий у світі виробник ракет-носіїв та супутників громадянського, наукового і військового призначення. У зв'язку з розривом традиційної кооперації в умовах анексії Криму і військових дій на Донбасі, вже два роки понад 50% виробничих потужностей підприємства перебувають у стані фактичного простою.

За даними ДКАУ, станом на травень 2016 року, портфель замовлень ПМЗ сформований на чверть від потреби. В умовах нових викликів обороноздатності держави одним із джерел завантаження потужностей ЮМЗ називається також розміщення дероборонзамовлення (ДОЗ).

На сьогоднішній день ДМЗ в рамках промкооперації з США забезпечує виробництво першого ступеня нової ракети-носія середнього класу Antares для доставки вантажів на МКС за контрактом з NASA. Сьогодні Україна також проводить переговори з США про організацію співробітництва в галузі ракетного двигунобудування в проекті створення ракетних двигунів на заміну російським РД-180 для ракети-носія ВПС США нового покоління.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через обстріл у Козацькому загинула жінка - Херсонська ОВА

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт, що пропонує вдосконалити систему початкової загальновійськової підготовки

Ворог атакував Полтавщину, попередньо, без жертв і постраждалих - голова ОВА

Верховна Рада ухвалила законопроєкт про індивідуальні освітні траєкторії - віцепрем'єр Федоров

Унаслідок атаки БПЛА в Одесі четверо постраждалих перебувають у лікарні, двоє з них - діти - Труханов

Верховна Рада має намір дозволити місцевому голові в певних випадках призначати старосту громади

ВР звільнила сімох членів Рахункової палати - нардеп

Окупанти обстріляли Харків, інформація про постраждалих уточнюється - мер

Спецпрокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом смерті мобілізованого дорогою до навчального центру на Закарпатті

Через ворожий обстріл у Новокаїрах постраждав чоловік - Херсонська ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА