15:13 07.07.2016

США мають намір виділити Україні $23 млн гуманітарної допомоги для жителів Донбасу

1 хв читати
США мають намір виділити Україні $23 млн гуманітарної допомоги для жителів Донбасу

Державний секретар США Джон Керрі заявив, що США додатково виділять $23 млн гуманітарної допомоги для жителів Донецької та Луганської областей.

"Я сьогодні сказав президентові Порошенку, що Сполучені Штати нададуть додатково $23 млн гуманітарної допомоги, щоб допомогти тисячам людей, які постраждали від конфлікту в Східній Україні", - сказав він на спільному з президентом України Петром Порошенком брифінгу в Києві в четвер.

Як повідомляє посольство США в Україні, таким чином, загальний обсяг допомоги Сполучених Штатів Америки від початку кризи перевищує $135 млн.

"Оголошене сьогодні фінансування піде на підтримку роботи Верховного комісара ООН у справах біженців (UNHCR) та інших міжнародних гуманітарних організацій, що забезпечують базові життєві потреби тисяч постраждалих людей. Ці кошти можуть бути використані для постачання харчування, одягу, постелі, організації доступу до медичної допомоги та медикаментів, на матеріали для тимчасового житла, на ремонт ключових об'єктів інфраструктури та інші потреби", - наголошується в повідомленні диппредставництва.

Крім того, допомога США сприятиме вирішенню гуманітарних потреб у деяких східних районах України, що постраждали від конфлікту. Ця допомога здійснюватиметься через низку міжнародних неурядових організацій і буде спрямована на надання житла, водопостачання та санітарії, а також програми забезпечення коштами для існування в районах Донецької та Луганської областей по обидва боки від лінії зіткнення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА