10:25 13.07.2016

МВФ вимагав зняття мораторію на перевірки на ринку капіталу та розкриття банківської таємниці

2 хв читати
МВФ вимагав зняття мораторію на перевірки на ринку капіталу та розкриття банківської таємниці

Міжнародний валютний фонд (МВФ) у рамках попередньої редакції Меморандуму вимагав законодавчо закріпити операційну незалежність Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР), надання їй повноважень проводити розслідування правопорушень, усунення перешкод у проведенні перевірок, а також зняття банківської таємниці, повідомив глава регулятора Тимур Хромаєв.

"Деякі питання були вимогою МВФ. У них було чотири питання, це зняття обов'язкової реєстрації (актів НКЦПФР у Міністерстві юстиції - ІФ) або операційна незалежність, право на проведення перевірок, повноваження з проведення розслідувань, а також зняття банківської таємниці", - сказав він під час засідання комітету НКЦПФР з питань стратегії розвитку та економічного аналізу фондового ринку у вівторок.

Питання про операційну незалежність НКЦПФР, продовжив Т.Хромаєв, включено до проекту закону про регульовані ринки та деривативи. Решту питань буде опрацьовано протягом найближчих трьох-чотирьох місяців.

"В якому саме законі ці норми буде прописано, поки що сказати складно. Важлива не форма, важлива суть. Що стосується перевірок і розслідувань, то найімовірніше вони будуть відображені в законопроекті, який стосуватиметься імплементації директив ЄС про зловживання", - сказав голова регулятора.

Як повідомлялося, Комітет Верховної Ради з питань фінансової політики та банківської діяльності рекомендував парламенту ухвалити в цілому законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо регулювання ринку деривативів)".

Законопроектом передбачено скасування необхідності погодження актів НКЦПФР з іншими державними органами, зокрема з Міністерством юстиції та Державною регуляторною службою, а також скасування необхідності державної реєстрації в Мін’юсті її нормативно-правових актів.

Ухвалення цього законопроекту - одна з вимог Міжнародного валютного фонду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА