17:29 13.07.2016

Відновлення Кулика на посаді прокурора АТО не спростовує висунутої йому підозри

2 хв читати

Відновлення судом Костянтина Кулика на посаді військового прокурора АТО не спростовує висунутої йому підозри за статтею "незаконне збагачення" та є одним із проміжних судових рішень, заявив перший заступник керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури України (САП) Максим Грищук.

Як повідомила в середу прес-служба САП, на засіданні Апеляційного суду м. Києва голова колегії суддів Єфімова О.І. не оголосила мотивів, з яких суд прийняв рішення про відновлення К.Кулика на посаді, зачитавши лише резолютивну частину рішення суддів.

"Зазначене рішення Апеляційного суду м. Києва жодним чином не спростовує висунутої САП підозри К.Кулику за статтею "незаконне збагачення" та є одним із проміжних судових рішень, які стосуються запобіжних заходів у кримінальному провадженні та дотримання змагальності судового процесу", - зазначив М.Грищук.

Він наголосив, що розслідування у справі незаконного збагачення К.Кулика триває.

"Я також зазначаю, що САП сподівається на принципову позицію в цьому питанні генерального прокурора, оскільки 1 липня 2016 р. САП внесла на його ім'я рапорт щодо проведення службової перевірки стосовно К.Кулика за фактом оголошеної йому підозри в незаконному збагаченні. Ця перевірка може відбуватися незалежно від ходу судового процесу", - додав М.Грищук.

Як повідомлялося, 13 липня колегія суддів Апеляційного суду м. Києва скасувала постанову слідчого судді Солом’янського районного суду м. Києва про відсторонення К.Кулика від посади військового прокурора АТО терміном на два місяці на час слідства.

25 грудня 2016 року розпочато кримінальне провадження стосовно військового прокурора сил АТО К.Кулика за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 368-2 КК (незаконне збагачення).

Як повідомив заступник керівника САП М.Грищук, К.Кулик протягом п’яти років заробив суму коштів, яка набагато менше за витрачену суму на придбання майна.

29 червня 2016 року детективи Національного антикорупційного бюро України провели обшук за місцем проживання військового прокурора сил АТО К.Кулика.

У п'ятницю, 1 липня, детективи НАБУ встановили фактичне місцезнаходження військового прокурора сил АТО К.Кулика та вручили останньому погоджені зі САП копії клопотань із матеріалами про застосування до нього запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням засобів контролю, а також відстороення від обійманої посади.

4 липня Солом’янський райсуд м. Києва відсторонив від виконання посадових повноважень військового прокурора антитерористичної операції К.Кулика на два місяці. Увечері того самого дня суд обрав особисте зобов'язання як запобіжний захід для К.Кулика. Таким чином, він зобов'язаний не виїжджати за межі м. Києва без повідомлення слідчим.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА