18:12 13.07.2016

Голова Одеської митниці подає до суду на главу ДФС через кадрові питання

2 хв читати
Голова Одеської митниці подає до суду на главу ДФС через кадрові питання

Керівник Одеської митниці Юлія Марушевська подає до суду на главу Державної фіскальної служби (ДФС) Романа Насірова через кадровий спір, повідомила Ю.Марушевська в мережі Facebook.

"Подаю до суду на Романа Насірова за те, що він з порушенням законодавства проводить конкурс на (заміщення - ІФ) посади начальників митних постів в Одеської митниці. Насіров просто боїться, що на митниці будуть нові працівники", - йдеться в повідомленні на її сторінці.

Окрім того, згідно з повідомленням, Р.Насіров заборонив Одеській митниці проводити дисциплінарні провадження стосовно начальників митних постів.

"За останні місяці нам вдалося виявити не один факт зловживання серед керівників усередині служби. Тепер у нас хочуть забрати навіть теоретичну можливість оновлювати кадри: ми не можемо документувати факти порушень окремих керівників митниці, а ДФС, усупереч закону, буде присилати нам своїх "парашутистів" на митницю. Дві справи передала сьогодні до суду", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, ДФС оголосила конкурс на заміщення вакантних посад Одеської митниці: планується відібрати керівників митних постів "Відкритий митний простір", "Одеса-Порт", "Чорноморськ", "Григорівка", "Білгород-Дністровський", "Котовськ" та "Ізмаїл". Конкурс відбудеться в Києві з 18 по 22 липня: крайній термін прийому документів - 14 липня 2016 року.

Посадовий оклад за всіма позиціями - 4,997 тис. грн.

Ю.Марушевська раніше вимагала включення до конкурсної комісії ДФС із відбору начальників митних постів в Одеській області представників антикорупційних організацій.

У свою чергу в ДФС заявили, що призначення та звільнення начальників митних постів відповідно до положення про фіскальну службу здійснює глава ДФС: виходячи з цього і було оголошено конкурс.

При цьому, за даними ДФС, чинним порядком обрання представників громадських об'єднань до складу конкурсних кадрових комісій передбачається, що рішення про їх залучення та їх кількість ухвалює керівник державної служби в державному органі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА