11:27 19.07.2016

ОРДО не влаштовує пропозиція Києва з обміну заручниками, вимагають "усіх на всіх" з "фантасмагоричних списком"

2 хв читати

Представники окремих районів Донецької області (ОРДО) вимагають здійснити обмін заручників у форматі "всіх на всіх" і долучають "фантасмагоричний список" із 600 осіб зі свого боку, повідомляє представник України в підгрупі з гуманітарних питань Тристоронньої контактної групи, перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

"Вранці від ОБСЄ отримала листа, в якому міститься відповідь ОРДО і їх так званого "уповноваженого" з усім наших пропозицій щодо звільнення заручників. ОРДО пише, що у відповідь на пропозицію української сторони щодо звільнення 25 заручників, готовність передати їм 50 осіб, яких вони ж запитували, у відповідь на всі наші пропозиції передати їм 8 "саперів", щоб звільнити наших заручників, вони відмовляються... і вимагають всіх на всіх...", - написала вона на сторінці в Фейсбук у вівторок вранці.

За словами І.Геращенко, в ОРДО подають "фантасмагоричний список" із 600 осіб, половина з якого просто не існує, "ми не знаємо, хто це і де ці люди".

Представник України в підгрупі з гуманітарних питань також зазначила, що українська сторона готова піти на поступки, компроміси і пошук людей. Однак ОРДО на всі заклики "до логіки, гуманізму і реалістичності" відмовляє.

"Це і є тероризм. І всі причетні до такого знущання над українськими заручниками - справжні пірати Сомалі з георгіївськими стрічками", - обурена І.Геращенко.

Як повідомлялося, на засіданні Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі 13 липня українська сторона не отримала відповідей на свої пропозиції про обмін затриманих бойовиків на військовослужбовців Збройних сил України, що перебувають у полоні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА