07:59 10.08.2021

Вбивство ув’язнених в ОРДО мають намір винести на засідання ТКГ

1 хв читати
Вбивство ув’язнених в ОРДО мають намір винести на засідання ТКГ

Українська делегація винесе на найближче засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ), яке має відбутися 25 серпня, питання вбивства трьох українських в'язнів у колонії на окупованій території Донецької області, повідомила представниця окремих районів Донецької та Луганської областей української делегації в ТКГ Тетяна Іванова.

"Це велика трагедія, це громадяни України. І навіть якщо людина скоїла злочин, це не означає, що вона позбавлена або вражена у всіх інших цивільних правах. Крім того, що вона позбавлена волі. І за цих людей слід боротися теж. Про те, щоб ці люди також були розглянуті для включення до списків. Я думаю, що це питання зараз буде актуальне, особливо після такого випадку", - вважає представник української делегації.

Іванова зазначила, що українська делегація пропонуватиме включити ув'язнених, які перебувають в колоніях на території ОРДЛО, до списку на обмін полоненими.

"Я думаю, що це питання зараз буде актуальне, особливо після такого випадку", - додала представниця делегації.

За її словами, це питання буде обговорюватися на найближчому засіданні підгруп ТКГ, запланованому на 25 серпня.

Раніше повідомлялося, що троє громадян України, які відбували покарання в непідконтрольних урядом окремих районах Донецької області, були вбиті за бездіяльності окупаційної адміністрації, повідомила уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА