09:47 21.07.2016

Глава Міноборони доручив розслідувати ситуацію з якістю харчування в центрі "Десна"

2 хв читати
Глава Міноборони доручив розслідувати ситуацію з якістю харчування в центрі "Десна"

Міністр оборони України Степан Полторак доручив військовій службі правопорядку провести розслідування ситуації з якістю харчування в 169 навчальному центрі "Десна", матеріали якого буде передано до військової прокуратури.

"Під час зустрічі з головним військовим прокурором Анатолій Матіос обговорив нагальні проблеми війська, зокрема ситуацію з якістю харчування в 169 навчальному центрі "Десна". Зараз я доручив військовій службі правопорядку провести розслідування. Після його завершення ми передамо матеріали до військової прокуратури, щоб винні були покарані", - написав С.Полторак на своїй сторінці в Фейсбук в середу.

Він також повідомив, що А.Матіосу під час зустрічі пообіцяв всебічну підтримку і допомогу з питання забезпечення законності та порядку в Збройних силах України.

"Питання якості харчування військовослужбовців - на моєму особистому контролі. Реакція на такі порушення буде швидкою, а винні особи не уникнуть відповідальності. Усі порушення щодо забезпечення Збройних сил України мають розглядатися як злочини проти держави", - заявив С.Полторак.

Прес-служба Міноборони поінформувала, що в результаті проведених лабораторних досліджень виявлено численні факти порушень в діяльності аутсорсингової фірми, яка надає послуги з харчування в навчальному центрі.

Як повідомив у середу на брифінгу начальник Центру розвитку і супроводу матеріального забезпечення Збройних сил України Дмитро Марченко, харчування в 169 навчальному центрі "Десна" здійснює компанія "Візит".

"Під час перевірки продуктів було виявлено низку недоліків. Наприклад, продукти зберігалися з порушенням температурного режиму, а саме за температури + 39С. У морозильній камері, де зберігалося заморожене м'ясо, температура сягала + 15С, - розповів Д.Марченко.

Крім цього, було виявлено фальсифікацію сиру і вершкового масла, а в м'ясі яловичини 1-го сорту були виявлені бактерії кишкової палички. У наборах сухих продуктів ("сухпайках") у паштеті печінковому зі свинячим жиром було виявлено перевищення норми вмісту бактерій дріжджів і цвілевих грибів у 2,5 раза і виявлено патогенні бактерії стафілокока.

За словами Д.Марченка, це все стало можливим завдяки чинним договорам з постачальниками, адже за ними перевірку даних продуктів проводить Центр ветеринарного забезпечення Міністерства оборони і видаються відповідні сертифікати.

Д.Марченко уточнив, що, за вказівкою С.Полторака військова служба правопорядку перевірить факти і причини укладання саме таких договорів і прийняття саме таких вимог. До кінця тижня результати цього розслідування будуть представлені Міністру оборони.

"За результатами буде вирішуватися питання притягнення до відповідальності посадових осіб, причетних до цієї ситуації, про передачу напрацьованих матеріалів до військової прокуратури", - уточнив підполковник.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА