12:01 21.07.2016

General Electric підписала меморандуми про співпрацю з ДП "Антонов" і "Укрзалізницею"

3 хв читати
General Electric підписала меморандуми про співпрацю з ДП "Антонов" і "Укрзалізницею"

Американська корпорація General Electric в четвер підписала меморандуми про співпрацю з державним підприємством "Антонов" і ПАТ "Укрзалізниця".

"На майданчику Міністерства інфраструктури ми підписуємо два стратегічних і політичних документи про співпрацю з GE. Це рішення не випадкове: ми довго зважували позиції всіх гравців на світовому ринку. Ми розуміємо, що GE - компанія №1 в світі з виробництва дизельних локомотивів", - повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян.

За його словами, підписаний з "Укрзалізницею" документ створює правову основу для подальшої співпраці стратегічного характеру в виробництві локомотивів в Україні.

"Другий документ не менш важливий. Це – ДП "Антонов". Ми - одна з небагатьох країн, яка випускає свої літаки. Вважаємо, що співпраця з GE у сфері поставок двигунів допоможе підняти наші літаки на інший рівень якості. Ми зможемо зайняти заслужену нішу в світовому авіапросторі. Я більш ніж упевнений, що в нас є для цього всі шанси, і сподіваюся, що з підписанням цього документа почнемо практичну реалізацію проектів. Те, що вимагає світ, - це літаки "Антонова", але з якісними європейськими двигунами", - сказав міністр.

Голова "Укрзалізниці" Войцех Балчун повідомив про що проходить процес прискорення реформування в ПАТ.

"Це, перш за все, модернізація - локомотиви, вагони, всі знають, що вони мають потребу в модернізації. Я впевнений, що завдяки співпраці з GE ми зможемо прискорити ці процеси і побудувати економічно ефективний парк машин. На нас чекають переговори про напрямки модернізації, зокрема з іншими виробниками", - сказав він.

Крім того, маркетинг-директор GE Transportation Адем Саглик додав, що компанія готова прийняти виклик, оскільки GE має великий досвід роботи у всьому світі з різними клієнтами, Україна не стане винятком.

"Ми думаємо, що завдяки стратегічному розташуванню країни і залізничній інфраструктурі в нас великий потенціал. Ми раді бути частиною реформ в Україні не тільки з точки зору поставок товарів, а й поліпшення ефективності роботи", - сказав він.

Як сказав президент ДП "Антонов" Олександр Коцюба, підписання меморандуму - ще одне підтвердження підтримки з боку держави авіагалузі. Офіційні особи розуміють, що авіабудування - галузь державного значення.

"Ми сподіваємося, що наше партнерство буде взаємовигідним, ми чекаємо кращих умов для придбання продукції", - резюмував він.

ДП "Антонов" - визнаний світовий лідер в ніші транспортних літаків найширшого призначення, співпрацює з 76 країнами світу. За рішенням уряду, з квітня 2015 року входить до складу держконцерну "Укроборонпром".

Наразі ДП "Антонов", що входить з 2015 року в держконцерн "Укроборонпром", відпрацьовує плани спільного виробництва з зарубіжними партнерами, зокрема, багатоцільового транспортного Ан-132, а також літаків сімейства нового покоління Ан-148/158/178. Серед потенційних зарубіжних партнерів - Саудівська Аравія, Німеччина, Індія.

General Electric (США - багатогалузева корпорація, виробник багатьох видів техніки, зокрема локомотивів, енергетичних установок (атомні реактори), газових турбін, авіаційні двигунів, медичного обладнання, фототехніки, побутової та освітлювальної техніки, пластмаси та герметики.

Штаб-квартира компанії розташована в Ферфілд (штат Коннектикут, США).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент та перша леді у Славутичі відвідали гімназію та підприємство переселенців з Маріуполя

Глава Пентагону оголосив про виділення найбільшого пакета військової допомоги Україні - на $6 млрд

Втрати ЧАЕС унаслідок російської окупації сягнули 3 млрд грн - міністр Стрілець

Українська авіація за добу завдала ударів по 11 місцях скупчення окупантів

Умєров: На "Рамштайн-21" Україна закликала партнерів надати необхідне озброєння та обговорила питання логістики

Окупанти за добу завдали одного ракетного та 67 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

У Києві триває евакуація двох лікарень на вулиці Богатирській, по яких ворог анонсував можливий удар - Кличко

Глави МЗС України та Іспанії обговорили кроки щодо посилення української протиповітряної оборони

Зеленський доручив Кубракову опрацювати питання прямого залізничного сполучення "Славутич - Київ"

На авдіївському напрямку за добу відбито 23 атаки окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА