11:10 22.07.2016

Апеляційний суд Києва скасував арешт майна "діамантового" прокурора Корнійця - Касько

2 хв читати
Апеляційний суд Києва скасував арешт майна "діамантового" прокурора Корнійця - Касько

Апеляційний суд м. Києва скасував арешт майна колишнього заступника прокурора Київської області, фігуранта так званої справи діамантових прокурорів Олександра Корнійця, повідомив колишній заступник генерального прокурора Віталій Касько.

"Сьогодні дізнався, що 12 липня Апеляційний суд Києва скасував арешт майна "діамантового" прокурора Корнійця. Арешт був накладений ще у вересні 2015 р., однак розуміючи, що через увагу суспільства до цієї справи в той час тихо скасувати арешт не вдасться, апеляцію дружина Корнійця подала лише в червні 2016 року, коли про справу "діамантових" помалу стали забувати", - написав В.Касько на своїй сторінці у Facebook у п'ятницю.

За його словами, у своїй апеляції Світлана Корнієць, "яка, до речі, обіймає посаду начальника відділу нагляду за додержанням законів органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю прокуратури Київської області, вказує на те, що між нею та чоловіком у 2013 році був укладений шлюбний контракт, за яким їй належить усе майно та земельні ділянки Корнійця".

Проте, як зазначив В.Касько, Апеляційний суд м. Києва зняв арешт лише з половини усього майна О.Корнійця, яке у разі доказу його провини підлягало б конфіскації.

"Тому не здивуюся, якщо цю "схему" зараз візьмуть на озброєння колишні високопосадовці часів Януковича і фігуранти свіжих справ НАБУ, в яких знайдуться такі собі шлюбні контракти, за якими все заарештоване у них майно виявиться власністю їхніх дружин", - зазначив В.Касько.

Як повідомлялося, на початку липня 2015 року за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах було затримано колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця та заступника керівника ГСУ Генпрокуратури України Володимира Шапакіна. Під час обшуку у них було знайдено великі суми грошей, а також діаманти.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Красногорівці частина ворожих груп встигли зайти та сховатися на території залишків вогнетривкого заводу, вживаються всі заходи, щоб вибити ворога з н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА