16:34 22.07.2016

Апеляційний суд залишив екс-нардепа Александровську під арештом

2 хв читати
Апеляційний суд залишив екс-нардепа Александровську під арештом

Апеляційний суд Харківської області відмовив у задоволенні скарги захисту на арешт екс-нардепа від Компартії України Алли Александровської, підозрюваної в сепаратизмі.

"Апеляційний суд залишив у силі запобіжний захід, обраний екс-нардепу судом першої інстанції", - повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області.

Як повідомлялося, раніше в п'ятницю суд задовольнив клопотання прокуратури про розгляд апеляційної скарги на арешт А.Александровської в закритому режимі. Як повідомили в прес-службі прокуратури Харківської області, своє клопотання прокурор пояснив необхідністю захисту таємниці слідства і свідка.

28 червня адвокат А.Александровської Олександр Шадрін повідомив, що у його підзахисної був обшук і її затримали. Їй інкримінують ч.2 ст.110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ч.3 ст.369 (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

29 червня в СБУ підтвердили, що правоохоронці затримали А.Александровську, вирішується питання про її арешт, а її син Олександр, який переховується в РФ, сповіщений про підозру і оголошений в розшук.

"Співробітники СБУ отримали інформацію, що представники забороненої в країні комуністичної партії, зокрема колишній народний депутат від КПУ Алла Александровська та її син Олександр, який переховується в Росії, намагаються підкупити керівництво і депутатів місцевих рад регіону для прийняття на сесіях звернень до парламенту і президенту щодо змін до Конституції з питань федералізації. За підписи під документом комуністи пропонували $9 тис. За оперативними даними, ФСБ виділила на підкуп депутатів у кілька разів більшу суму, але комуністи привласнили значну частину грошей", - йдеться в повідомленні прес-центру СБУ.

30 червня Київський райсуд Харкова заарештував А.Александровську на 60 днів без можливості внесення застави.

Захист подав апеляцію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА