15:49 30.07.2016

Підсумки розслідування вбивства адвоката Грабовського буде оприлюднено до 15 серпня

2 хв читати
Підсумки розслідування вбивства адвоката Грабовського буде оприлюднено до 15 серпня

Інформацію про результати слідства у справі про вбивство адвоката Юрія Грабовського, який представляв у суді інтереси російського військовослужбовця ГРУ Російської Федерації Олександра Александрова, буде оприлюднено до 15 серпня, заявив заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор України Анатолій Матіос.

"Убивство адвоката Грабовського розкрито. Матеріали з понеділка (1 серпня – ІФ) буде передано захисникам та підозрюваним – їх двоє у цьому провадженні – для ознайомлення та подальшої передачі обвинувального акта до суду", - розповів А.Матіос у програмі "Про політику" на телеканалі "Еспрессо.TV".

"Я обіцяв розповісти і надати суспільству повну картину причин, наслідків, замовників і механіку цього злочину. В силу об'єктивних причин це затягнулося. Можу зараз анонсувати, що ми плануємо до 15 серпня закінчити велику програму, яку готує... Роман Бочкала (український журналіст – ІФ.) у цій справі – вона буде у формі часового репортажу - стан, процедури, механізми, обставини розслідування цієї справи з наданням оперативних зйомок, слідчих дій та свідченнями та інтерв'ю підозрюваних у справі. Це побачить все суспільство", - повідомив головний військовий прокурор, наголосивши, що в цій справі "потрібно поставити крапку".

Як повідомлялося, на початку березня 2016 року з'явилася інформація про зникнення Ю.Грабовського, який захищав військовослужбовця ГРУ Генштабу РФ Олександра Александрова в українському суді.

Інформація про загибель Ю.Грабовського з'явилася 25 березня вранці. Цього дня А.Матіос заявив, що Ю.Грабовського убили насильницьким шляхом із дострілюванням із вогнепальної зброї. Також, за його словами, в Одеській області в четвер вранці затримали іншого підозрюваного в причетності до вбивства; він показав місце вбивства і поховання тіла адвоката.

29 березня А.Матіос продемонстрував журналістам відео з матеріалів слідства, на якому Ю.Грабовський заявляє людині за кадром, що зобов'язується припинити надавати правову допомогу О.Александрову.

2 квітня Ю.Грабовського поховали на Лісовому цвинтарі в Києві.

5 квітня заступник генпрокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос заявив, що слідству вдалося встановити обставини вбивства Ю.Грабовського, і спрогнозував, що протягом 10-15 днів розслідування буде завершено.

У Національній асоціації адвокатів України вважають, що вбивство Ю.Грабовського пов'язано з його професійною діяльністю, і закликає українську владу захистити всіх адвокатів у країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА