17:41 01.08.2016

Єфремов запевнив суд, що не має наміру залишати Україну і відкинув звинувачення Генпрокуратури

2 хв читати
Єфремов запевнив суд, що не має наміру залишати Україну і відкинув звинувачення Генпрокуратури

Колишній керівник парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов під час засідання за клопотанням про обрання йому запобіжного заходу заявляє, що не мав наміру полишати межі України, і у слідства немає жодного факту, що підтверджує інкриміновані йому злочини.

"У мене була можливість поїхати... Я цього не робив і робити не буду як би ви на це не розраховували", - сказав О. Єфремов, виступаючи на судовому засіданні Печерського райсуду Києва щодо обрання йому запобіжного заходу у понеділок вдень.

Він стверджує, що у Генеральної прокуратури України немає жодного факту, що він щось порушив "тому що його в природі не існує".

О. Єфремов також прокоментував заяви генпрокурора України Юрія Луценка про наявність у правоохоронців свідків, які дали показання проти нього, про причетність до створення терористичної організації. "У цих двох допитах людей, яких я не знаю, я з ними ніколи не зустрічався і вони (слідство - ІФ) роблять висновки про те, що я думаю", - сказав він щодо підозри у причетності до організації "ЛНР".

Розповідаючи про наявність свідчень проти нього колишнього члена Партії регіонів, нардепа IV таV скликань Володимира Ландіка, колишній голова фракції Партії регіонів заявив: "Я нічого спільного з цією людиною не мав, не маю і не матиму".

Політик поскаржився, що йому складно було перебувати в Україні "коли всі покинули країну". "Не треба вводити в оману суд - Я не втечу!", - запевнив О. Єфремов під час свого виступу.

Також він висловив переконання у тому, що на слідчого суддю Печерського районного суду м. Києва Володимира Карабаня чиниться моральний тиск.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", після виступу О. Єфремова слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва Володимир Карабань пішов до нарадчої кімнати для ухвалення рішення за клопотанням прокуратури про обрання запобіжного заходу О. Єфремову.

Як повідомлялося, О. Єфремова затримали 30 липня за підозрою в посяганні на територіальну цілісність України. Його затримали в аеропорту "Бориспіль" з квитком на Відень. О. Єфремова підозрюють у вчиненні низки кримінальних правопорушень - заволодінні майном (ст. 191 ч. 5 КК), вчиненні умисних дій для зміни меж території України на порушення Конституції, що призвело до загибелі людей та інших тяжких наслідків (ст. 110 ч. 3 КК), у здійсненні організаційно та іншого сприяння створенню терористичної організації "ЛНР" (ст. 258-3, ч. 1 КК).

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російська армія демонструє нездатність застосовувати боєприпаси по намічених цілях - британська розвідка

На Харківщині тривають бої за н.п. на прикордонні, які перебували в "сірій зоні", українські захисники отримують підкріплення і стабілізують смугу

Понад 1,6 тис. абонентів залишилися без газу в Харківській області через обстріли РФ - Міненерго

ГУР МО України ідентифікувало російських військовослужбовців, які обстрілюють Україну "Кинджалами"

Росіяни здійснили 52 обстріли населених пунктів Чернігівської, Сумської та Харківської областей

Фінал "Євробачення-2024" відбудеться в суботу, Alyona Alyona & Jerry Heil виступлять під №2

Росіяни за добу 11 разів обстріляли Донецьку область - голова ОВА

За добу на Харківщині троє загиблих і шестеро постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

За добу з Харківської області евакуйовано 1775 осіб - голова ОВА

СБУ запобігла теракту, який росіяни планували здійснити в Києві 9 травня

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА