14:48 09.08.2016

Екс-прем'єр України Азаров не прийшов на допит до Генпрокуратури

2 хв читати
Екс-прем'єр України Азаров не прийшов на допит до Генпрокуратури

Екс-прем'єр-міністр України Микола Азаров не з'явився на допит до Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України, куди його викликали у вівторок як свідка у справі про привласнення майна "Укргазвидобування" і "Укрнафти" (справа відкрита в січні 2013 року).

"Азаров не з'явився на допит", - сказала агентству "Інтерфакс-Україна" прес-секретар генерального прокурора України Юрія Луценка Лариса Сарган.

Раніше Генпрокуратура оприлюднила на своєму сайті повістку на допит М.Азарова в Головну військову прокуратуру.

Згідно з документом, М.Азарова викликали на допит на 14.00 9 серпня для участі в процесуальних діях у рамках кримінального провадження про присвоєння майна злочинною організацією під керівництвом екс-президента України Віктора Януковича, яке належить ПАТ "Укрнафта" і ПАТ "Укргазвидобування", на загальну суму 2 млрд грн.

Крім того, на допит в рамках цієї ж кримінальної справи викликається син М.Азарова Олексій Азарова (на 16.00 9 серпня).

Зі свого боку, М.Азаров заявив про нелегітимність Генпрокуратури України. "Після державного перевороту генпрокуратури як органу нагляду за дотриманням закону і конституції в Україні не існує. Після незаконних арештів Р.Коцаби, О.Гліщинської, А.Александровської, О.Єфремова і багатьох інших прокуратура втратила і моральне, і фактичне право на звинувачення від особи держави Україна. Тому до її звинувачень так треба і ставитися", - написав М.Азаров на своїй сторінці у Facebook.

М.Азаров очолював український уряд з березня 2010 року до кінця січня 2014 року. Після Революції гідності виїхав з України. Наразі живе в Росії.

Українська сторона оголосила його в міждержавний розшук за підозрою в розкраданні державних коштів.

Син М.Азарова, Олексій, був народним депутатом Верховної Ради VII скликання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА