11:25 18.08.2016

Найбільше у світі повітряне судно здійснило перший політ

2 хв читати

Повітряне судно Airlander 10, що являє собою гібрид літака й дирижабля завдовжки 92 метри, зробило перший політ.

Airlander 10 є найбільшим у світі літальним апаратом, його розмір на 15 м перевищує довжину найбільших пасажирських лайнерів і на 8 м більший від найбільшого у світі літака - Ан-224 "Мрія".

Судно здійнялося в повітря з аеродрому Кардінгтон в англійському графстві Бедфордшир, повідомляє Бі-Бі-Сі. Перший політ було заплановано на 14 серпня, але тоді він не відбувся з технічних причин.

Вага літального апарата становить 20 тонн. Його розробники стверджують, що він зможе піднятися на висоту 6 кілометрів.

Проект Airlander спочатку розроблявся для потреб армії США як розвідувальний літальний апарат, але був заморожений в 2012 році через скорочення оборонних витрат.

Навесні 2015 року проектом зацікавилася компанія Hybrid Air Vehicles, яка вирішила використовувати апарат для перевезення пасажирів і вантажів. Вона витратила 25 млн фунтів на будівництво гібрида і вже отримала всі необхідні ліцензії на випробувальні польоти від регуляторів Європейського союзу і Великої Британії.

Судно було перейменоване на "Марту Гвін" на честь дружини власника Hybrid Air.

Повітряне судно, яке отримало за свій незвичайний вигляд прізвисько "Літаюча дупа", здатне прийняти на борт до 48 осіб, перевозити вантажі до 10 тонн і сідати на воду. Воно може розвивати швидкість до 46 миль на годину (74 км/год), при цьому воно керуватиметься віддалено. "Марта Гвін" зможе перебувати в повітрі до п'яти діб завдяки 1 млн кубічних футів гелію (28,3 тис. кубічних метрів).

У Hybrid Air Vehicles кажуть, що Airlander 10 - багатоцільовий транспорт. Його можна використовувати для розвідки, забезпечення зв'язку, доставки гуманітарної допомоги, а також для пасажирських перевезень.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА