16:24 29.08.2016

ВВП України має зростати щонайменше на 6% на рік найближчі 10 років - Ложкін

2 хв читати
ВВП України має зростати щонайменше на 6% на рік найближчі 10 років - Ложкін

Україні необхідно швидко прискорити темпи економічного зростання, вивести їх на рівень щонайменше 6% на рік та підтримувати такий темп протягом десятка років, заявив Борис Ложкін, який у понеділок перейшов з посади голови Адміністрації президента на посаду радника та секретаря Національної інвестиційної ради при президенті.

"Нинішніх майже 1,5% (зростання), звісно, недостатньо. Щоб люди відчули зміни, необхідне щорічне зростання щонайменше на 6% упродовж десяти та більше років", - сказав він на брифінгу, коментуючи свої завдання.

"Мотором українського економічного дива можуть стати лише великі приватні інвестиції", - наголосив Б.Ложкін.

За його словами, Україна має стати найбільш простою з погляду ведення бізнесу юрисдикцією Центральної та Східної Європи.

Виступаючи перед брифінгом на Нацраді реформ у понеділок, Б.Ложкін зазначив, що навіть за темпів зростання в 6,5-9% щороку ВВП України в 2036 році сягне $292 млрд, що відповідає ВВП Колумбії 2015 року(населення, за даними Світового банку, - 48,2 млн), тоді як ВВП Польщі минулого року становив $475 млрд (населення - 38 млн).

Він зазначив, що Національна інвестиційна рада ставитиме за завдання накопичити в Україні близько $120-200 млрд прямих іноземних інвестицій до 2036 року, тоді як на середину цього року з моменту здобуття країною незалежності в 1991 році вдалося накопичити $44,8 млрд.

Серед пріоритетних сфер для залучення інвестицій з погляду створення найбільшої кількості робочих місць екс-голова Адміністрації президента виділив, зокрема, енергетику, газовидобування та газотранспортну систему, агропромисловий комплекс, "Укрзалізницю", інфраструктуру, автодороги.

За його словами, Україна має конкурентні переваги в таких сферах, як військово-промисловий комплекс, аерокосмічна галузь, IT та високі технології, хімія і фармацевтика, туризм.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Вовчанську авто з цивільними потрапило під ворожий обстріл, 2 людини загинули, 2 поранені - прокуратура

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА