14:46 28.05.2021

Бориса Ложкіна переобрано віце-президентом Всесвітнього Єврейського Конгресу на наступні чотири роки

2 хв читати

На зображенні може бути: 2 людини та люди стоять

Під час 16-ї пленарної асамблеї ВЄК, що нещодавно закінчилася, президента Єврейської конфедерації України Бориса Ложкіна було переобрано віце-президентом Світового Єврейського Конгресу на наступні чотири роки.

«Вітаю президента WJC Рональда Лаудера, голову правління Девіда де Ротшильда, скарбника Челлу Сафру і всіх членів правління Конгресу, які були обрані на черговий чотирирічний термін.

Для мене є честю бути віце-президентом Всесвітнього Єврейського Конгресу. Це, безумовно, краща оцінка діяльності Єврейської конфедерації України і її ролі в житті світового єврейського співтовариства», - написав Ложкін у Facebook.

Всесвітній Єврейський Конгрес, який об'єднує 103 єврейські громади світу, в тому числі і Єврейську конфедерацію України, виступає головною консолідуючою силою всього єврейського світу. Під час нещодавнього конфлікту між суверенною державою Ізраїль і угрупованням ХАМАС зусиллями ВЄК було організовано всесвітню масову підтримку народу Ізраїлю, що оборонявся. Про це, зокрема, а також про необхідні заходи щодо мінімізації в майбутньому терористичних загроз йшлося на асамблеї ВЄК.

Серед багатьох інших питань також було обговорено проблему зростання глобального антисемітизму і акцентовано увагу на важливості збереження пам'яті про Голокост.

Ці теми будуть у порядку денному і майбутнього третього Kyiv Jewish Forum, що став уже традиційним. Він пройде восени, і Борис Ложкін вже запросив взяти в ньому участь усіх учасників ВЄК.

Нагадаємо, раніше Борис Ложкін повідомляв про те, що ЄКУ виступила ініціатором проєкту з вивчення історії українських євреїв, який буде реалізовано на базі Тель-Авівського університету.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА