16:46 05.09.2016

У посольстві США в Україні уважно стежать за розслідуванням підпалу студії "Інтера"

1 хв читати
У посольстві США в Україні уважно стежать за розслідуванням підпалу студії "Інтера"

Посольство США в Україні вважає неприпустимими події, що сталися минулої неділі у будівлі, де розташований офіс компанії "Національні інформаційні системи", що виробляє програми для телевізійного каналу "Інтер". Воно також підтримує розслідування цього інциденту.

"Будь-яка фізична атака на ЗМІ є неприпустимою. Ми підтримуємо ретельне розслідування підпалу "Інтера", а також уважно стежимо", - йдеться в повідомленні посольства США в Україні, оприлюдненому в понеділок в офіційному акаунті у Twitter.

Як повідомлялося, 4 вересня невідомі особи підпалили шини на вул. Щусєва біля офісу компанії "Національні інформаційні системи". За попередньою інформацією, у будівлю кинули димову шашку, через що розпочалася пожежа.

Начальник Головного управління столичної Національної поліції Андрій Крищенко поінформував, що правоохоронці затримали шістьох осіб у зв'язку з пожежею, а потім ще трьох. Усі вони - колишні військовослужбовці ЗСУ, які проводили пікет перед тим, як розпочалася пожежа. Після допиту їх відпустили.

Правоохоронці розслідують подію з правовою кваліфікацією за статтями Кримінального кодексу України "хуліганство" та "умисне пошкодження майна".

Слідчі столичного управління Національної поліції України вилучили записи з камер відеоспостереження, встановлених у будівлі, що горіла.

Нині біля будівлі телеканалу "Інтер" на вул. Дмитрівській перебувають кілька десятків активістів, туди ж підвезли шини і вже встановили наметове містечко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Вихідні в Україні будуть теплими, на заході країни та на Лівобережжі короткочасні дощі й грози

Уперше за два роки війни ЗСУ вистачає артилерійських снарядів - Зеленський

Зеленський: Партнери не підштовхують нас до переговорів з РФ

Зеленський заявив, що використання Україною західної зброї на території РФ стало б захистом, а не наступом

Уламки російського дрона пошкодили один з енергооб'єктів на Вінниччині - Міненерго

РФ атакує Харківщину, користуючись забороною Україні використовувати західну зброю для ударів по російській території - ISW

Зеленський про тривалість війни: На сьогодні ґрунт має бути для того, щоб Путін так само шукав вихід із ситуації

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА