14:03 06.09.2016

Судова реформа призведе до деполітизування й незалежності судів

2 хв читати
Судова реформа призведе до деполітизування й незалежності судів

В.о. голови Вищого адміністративного суду України (ВАСУ) Михайло Смокович заявляє, що реформування судової системи призведе до деполітизування й незалежності судів і суддів.

"Коли ми дивимося на стратегію судової реформи і на основні завдання судової реформи, то це деполітизування і незалежність судів і суддів. Дуже важливим є те, що Верховна Рада тепер не впливатиме на призначення суддів. На мій погляд, вона не впоралася з цим завданням, і ми зараз бачимо, що сотні суддів не обрані Верховною Радою безстроково", - сказав він під час свого виступу на конференції "Адміністративна юстиція в Україні: досягнення і перспективи" в Києві у вівторок.

М. Смокович також розкритикував закон "Про судоустрій і статус суддів", який Верховна Рада ухвалила 2 червня 2016 року.

"Комплексний аналіз закону не показує, що цим законом взагалі внесені якісь зміни. Ліквідація судів відбувається штучно з метою розправи над суддями. Законопроект про внесення змін до закону про судоустрій зараз напрацьовується нашою групою. Ми вважаємо, що ВАСУ має бути в цьому законі! Система адміністративних судів має бути незалежною. Ми вважаємо, що для вирішення конфліктних питань юрисдикції необхідно створити колегію", - заявив М. Смокович.

У свою чергу, президент Асоціації європейських адміністративних суддів Едіт Целлер (Edith Zeller) зазначила, що європейські судові інститути підтримують ті реформаторські процеси, які відбуваються в Україні, а також активно допомагатимуть українським суддям у цих процесах.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА