13:48 07.09.2016

Відновлення телевишки на горі Карачун здійснено лише на третину

2 хв читати
Відновлення телевишки на горі Карачун здійснено лише на третину

Відновлення телевізійної вишки на горі Карачун поблизу Краматорська (Донецька обл.) здійснено лише до висоти 70 метрів із запланованих 180 метрів, повідомив лідер ГО "Інформаційний майдан" Павло Білоножко.

"Зі 180 метрів наразі побудовано лише 70 метрів, які можна було підняти із землі звичайним краном. Висотний фронт, який є найбільш складним, не проводиться", - розповів він на прес-конференції в інформагентстві "Інтерфакс-Україна" в середу.

П.Білоножко зазначив, що з огляду на фактичне зупинення виконання робіт завершення будівництва можна очікувати лише за кілька місяців.

Він також висловив думку, що нинішнє керівництво Концерну радіомовлення, радіозв'язку і телебачення (КРРТ) умисно затягує будівельні роботи.

"Ніякої активності на будівельному майданчику не відбувається", - зазначив П.Білоножко.

На веб-сайті КРРТ 1 вересня повідомлялося, що голова концерну Володимир Іщук провів нараду з представниками підрядної організації "Буд Капітал-Сервіс" та авторами проекту виконання робіт із ТОВ "Стальмонтаж" щодо термінового усунення деяких недоліків, допущених під час проектування телевишки. Зазначалося, що під час наради було визначено подальшу організацію проведення робіт з її будівництва.

Раніше повідомлялося, що 5 липня президент України Петро Порошенко дав відповідним структурам два місяці на відновлення телевізійної вишки на горі Карачун.

Наприкінці липня громадське об'єднання "Інформаційний майдан" звернулося з листом до президента України П.Порошенка, прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, міністра інформполітики Юрія Стеця та голови Донецької військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського з проханням розібратися в ситуації із саботажем відновлення телевишки. Загалом, згідно з листом до влади, активісти просять втрутитися в ситуацію, що склалася, доручити Кабінету Міністрів забезпечити встановлення вишки на горі Карачун не нижче ніж 250 м, що дасть змогу отримувати сигнал українського телебачення на тимчасово не підконтрольній Україні території, а винних у саботажі будівництва притягнути до відповідальність.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА