18:10 07.09.2016

Суд заборонив податківцям стягувати з липецької фабрики "Рошен" понад 140 млн руб. штрафів

2 хв читати
Суд заборонив податківцям стягувати з липецької фабрики "Рошен" понад 140 млн руб. штрафів

Арбітражний суд Липецької області не задовольнив клопотання Міжрайонної інспекції ФНС щодо найбільших платників податків у Липецькій області про скасування забезпечувальних заходів щодо двох справ, які стосуються податкових перевірок АТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен" ("дочка" корпорації Roshen), повідомив "Інтерфаксу" адвокат АТ Олександр Гур'єв.

Податківці намагаються стягнути з АТ понад 140 млн рублів штрафів, нарахованих за підсумками перевірок 2012-2013 років. Клопотання було подано в арбітражний суд наприкінці серпня. Відомство неодноразово зверталося до суду з клопотаннями про скасування забезпечувальних заходів, застосованих судом раніше.

"За ініціативи податкового органу ми зустрічаємося в суді тільки у справі, що стосується перевірки за 2012 рік, водинадцяте. І це тільки щодо забезпечувальних заходів. А є ще справи за іншими періодами і перевірок, де питання забезпечення обговорювалося неодноразово. Це явне зловживання податковим органом своїми процесуальними правами", - сказавО. Гур'єв.

Крім того, за його словами, викликає подив намір слідчих органів знову продовжити арешт майна, накладений у квітні 2015 року. "У рамках кримінальної справи слідство знову ініціює продовження арешту майна. І це за відсутності недоплати з податками і пенею. Тобто слідство бажає забезпечувати неіснуюче зобов'язання. Це нонсенс. Попереднє продовження нині оскаржується у касаційному порядку", - сказав адвокат.

За його словами, наразі у провадженні Арбітражного суду Липецької області розглядаються чотири справи щодо перевірок АТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен", два - щодо ТОВ "Рошен". Справу щодо перевірок ТОВ "Рошенцентр-Л" завершено на користь платника податків.

У Міжрайонній інспекції ФНС щодо найбільших платників податків у Липецькій області коментувати рішення арбітражного суду відмовилися.

Як повідомляв у березні цього року О. Гур'єв, Арбітражний суд Центрального округу підтвердив правомірність застосування забезпечувальної міри, якою Міжрайонної інспекції ФНС щодо найбільших платників податків у Липецькій області заборонялося стягувати з АТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен" ("дочка" корпорації Roshen, яка належить президентові України Петру Порошенку) понад 361,5 млн рублів донарахованих податкових платежів. При цьому він пояснював, що раніше Арбітражний суд Липецької області оголосив дві ухвали у справі податкової перевірки 2010-2012 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РФ знову обстрілює Україну, кілька груп ракет зафіксовано у східних і південних областях

Унаслідок нічного ракетного удару по лікарні в Харкові постраждала пацієнтка

Ізраїль готовий дати "останній шанс" переговорам для угоди з ХАМАС щодо заручників

SpaceX розраховує зробити місячну ракету Starship повністю багаторазовою до кінця 2025 року

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА